Zdjęcia, instrukcje oraz pomysły na różne akcesoria :)

czyli jak własnoręcznie zrobić hamak, domek, półkę itp.

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Zdjęcia, instrukcje oraz pomysły na różne akcesoria :)

Post autor: Dzima »

Różyczka94 Nic się nie leje na dół, bo na półce jest mata, półka (panel) jest w miarę prosta i przeważnie siku jakoś utrzymywało się na półce pod matą i zasychało przysypane okruszkami jedzenia :lol: Półkę sprzątałam co 2-3 dni. Aktualnie nie mam już takiego problemu i z maty wysypuję tylko okruszki, ponieważ świnka przeszła samą siebie i zaczęła używać kuwety (! :yahoo: )
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Różyczka94

Post autor: Różyczka94 »

Oo fajnie :D pozwolę sobie spapugować od Ciebie i też moim łobuzom takie zrobię :D
a o zakupie kuwety myślałam już dawno, i zastanawiam się czy moje prosie będą chciały z niej korzystać... :think:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Kuweta była gratis do klatki i nigdy jej nie używała, nawet nie wkładałam jej do klatki. Po prostu zauważyłam, że zaczęła załatwiać się w jednym rogu i postanowiłam postawić jej tam kuwetę. Wcześniej lała gdzie popadnie i co tydzień musiałam sprzątać całą klatkę. Teraz codziennie boby, co drugi dzień kuweta i raz w miesiącu cała klatka.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Różyczka94

O jaaa.... Raz w miesiącu ! Ale super... Teraz modlić się tylko żeby moje pierniki nauczyły się do kuwety załatwiać. To jest zbawienie taka kuweta xD ja już zamawiam na allegro.

A jeszcze jedno, świnka nie leży w kuwecie albo nie rozsypuje tego ? Sypiesz tam granulat ?
Libra20

Post autor: Libra20 »

Różyczka94 pisze:O jaaa.... Raz w miesiącu ! Ale super... Teraz modlić się tylko żeby moje pierniki nauczyły się do kuwety załatwiać. To jest zbawienie taka kuweta xD ja już zamawiam na allegro.

A jeszcze jedno, świnka nie leży w kuwecie albo nie rozsypuje tego ? Sypiesz tam granulat ?

Wstrzymaj się! Zrób im najpierw z kartonu po butach i zobaczy czy się nauczą :) Bo bez potrzeby pieniążki stracisz :)
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Różyczka94 pisze: A jeszcze jedno, świnka nie leży w kuwecie albo nie rozsypuje tego ? Sypiesz tam granulat ?
Sypię trociny dlatego tak często trzeba ją sprzątać, z granulatem pewnie 3-4 dni by wytrzymała. Nic się nie wysypuje i nie ciąga za sobą trocin bo na wierzchu też leży mata, więc łatwo zmiata się boby, a świeże troty do kuwety co drugi dzień :D
Sama się tak nauczyła :szczerbaty:
Pyrka
Różyczka94

No racja, szkoda od razu zamawiać. A jeśli mała świnka (8 mies) nie będzie korzystać z kuwety to w późniejszym czasie może się nauczyć ?

Oki, spróbuję metodą prób i błędów xD
Piszczałka

Post autor: Piszczałka »

Hej, Różyczka jeśli chcesz możesz ode mnie odkupić ładną ciemnoniebieską/chabrową kuwetę narożną dla świnek morskich . Miały kilka dni, ale, że w ogóle z niej nie korzystały leży gdzieś w szafie . Jak chcesz napisz na PW :buzki:
Ps Cena do uzgodnienia ;)
Lena87

Post autor: Lena87 »

Widziałam w ofercie pastuszka fajny bajer i stwierdziłam, że spróbuję uszyć coś podobnego :)
Wyszło coś takiego
Obrazek

Może nie wygląda to za ciekawie, ale chłopcy chyba są zadowoleni :D
Obrazek
Asia909

Post autor: Asia909 »

Ooo super :) Ja zamawiam cos takiego ale u Eli :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam”