Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
Re: Suchy pokarm
Przepraszam jeśli był o tym wątek a co sądzicie o karmie brit http://hipcio.sklep.pl/produkt/brit-ani ... a-pig-300g ja zamówiłam i karma znika z misek szybciej niż cc 

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Moim zdaniem to super karma, ma bardzo niską zawartość wapnia, co jest ważne, jest też ostropest , świnki bardzo lubią, jest niskokaloryczna, same zalety. Zawiera niestety zboże, ale w granicach zdrowego rozsądku.
A ja zamówilam grainlesa. Pierwsze kawałki zjadły ze smakiem, w misce poskubią, wywalą na zewnątrz i czekają z utęknieniem jak sypnę im cn... Swoją drogą Zośka nauczyła się korzystać z kulismakuli z tego powodu, bo sypałam im tam cn.
- GalaxySparkle
- Miejscowość: Barnsley
- Kontakt:
Napiszcie, proszę, swoje doświadczenia z ilością Cavia Complete na 2-3 świnki. Jedna kwestia: Której wielkości opakowania kupujecie tak na 3 miesiące? Druga kwestia: Jeżeli przesypujecie do jakiegoś pojemnika, to jakiej wielkości pojemnik najlepiej kupić, żeby się zmieściła? Dotąd trzymałam w oryginalnym opakowaniu, ale chcę kupić pojemnik, do którego kupowałabym co 3 miesiące opakowanie dla moich dwóch świnek, które być może w ciągu najbliższych kilku miesięcy powiększą swoją liczebność do trzech. :]
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Na 3 miesiące? Takie, które się zużyje.
Moje doświadczenie z Cavia Complete - karma niejadalna. Wyrzucić z miski i zmieszać ze ściółką.
Moje doświadczenie z Cavia Complete - karma niejadalna. Wyrzucić z miski i zmieszać ze ściółką.
U mnie to samo, tylko po co wyrzucać, jak można nasikać do miski?Jack Daniel's pisze: Moje doświadczenie z Cavia Complete - karma niejadalna. Wyrzucić z miski i zmieszać ze ściółką.
Moje jadły CC, ale się znudziła. Dostały CN i brita. Po pierwszych ciężkich dniach z britem, teraz słychać zadowolone chrupanie. Jutro zamawiam więc brita 1,5 kg i CN 750g (mieszam dla urozmaicenia).
Nam 2,5 kg CN starcza tak na 1,5 msc w porywach do 2 msc zależy ile dobra innego dostają, czyli ziół i warzyw
Nam 2,5 kg CN starcza tak na 1,5 msc w porywach do 2 msc zależy ile dobra innego dostają, czyli ziół i warzyw

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
moje zasmakowały na troszkę,aż się zdziwiłam (jakas nowa receptura??) - to kupiłam większe opakowanie. I kto zrozumie świnie???? Z duzego opakowania CC jest beeee, sama se jedz dużaMoreni pisze:U mnie to samo, tylko po co wyrzucać, jak można nasikać do miski?Jack Daniel's pisze: Moje doświadczenie z Cavia Complete - karma niejadalna. Wyrzucić z miski i zmieszać ze ściółką.

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
- Marikaaa
- Miejscowość: Piaseczno/W-wa
- Kontakt:
Moje świniaki w czwórkę wciągają 3 kg CC miesięcznie. To aktualnie ulubiona.GalaxySparkle pisze:Napiszcie, proszę, swoje doświadczenia z ilością Cavia Complete na 2-3 świnki. Jedna kwestia: Której wielkości opakowania kupujecie tak na 3 miesiące?

Teraz: Florek od 22.07.2015 + Zdzisio od 22.10.2018
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805

Dawniej: Czarnulka, Mała, Naleśnik, Nicek, Orzeszek, Wicherek
- GalaxySparkle
- Miejscowość: Barnsley
- Kontakt:
O, Marikaaa, dziękuję Ci za wypowiedź, sporo mi Twój post rozjaśnił. Myślę, że najlepszą opcją dla nas będzie 2.5 kg. Karma jest stale w miseczce, aczkolwiek podaję dużo warzyw, suszonek etc. Czytałam, że najlepiej otwarte opakowanie zużyć w ciągu max 3 miesięcy. Bodajże na str Hipcia też była informacja przy CC, żeby w ciągu 2-3 miesięcy świnki spożyły karmę, póki zachowane są jej wartości. A do jakiej wielkości pojemnika zmieści się 2.5 kg CC? Często przy takich dużych pojemnikach podana jest ich pojemność w litrach. Może ktoś zna objętość CC?