Alaska i Basia DS___ Vebika- DS__ Chris i Norman-DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
JAKi
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Alaska i Basia DS___ Vebika- DS

Post autor: JAKi »

Luna (Alaska) i Basia coraz bardziej śmiałe i radosne :) Basia przybrała w ciągu tygodnia i ma już 380 g-moja kruszynka. :love:
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Piękne są obie :love: . Bardzo mnie ciekawi, jak będzie wyglądała Basia jako dorosła świnka- widzę, że jest coraz bardziej puchata :)
A lubią siedzieć na pięterku? Możesz im tam coś miękkiego położyć (materacyk), wtedy chętnie będą się tam wylegiwać.
Kolbę wywal- to samo zło.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
JAKi
Kontakt:

Alaska w ruchu jest przesliczna-ten lekko przedłużony włos :love: . Baska czorcik fryz ma coraz bujniejszy. Jeszcze nie zawitały na pięterko, Basia za mała jeszcze nie umie chyba tam wejść, choć zagląda często "co tam słychać", a Alaska zbyt bojaźliwa. Bardzo zamiera jak tylko ręka zbliża się do klatki. nawet przysmaki typu świeżutki ogóras czy pietruszka nie dają rady :-( Moja kochana śnieżynka-jak jej pomóc uwierzyć że nic jej nie grozi? :help:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Myślę, że Alska potrzebuje czasu i spokoju. Biedna jest.. Niewiele dobrego ją w życiu spotkało. Dobrze, że ma swoją Basię- dlatego właśnie nie chciałam ich rozdzielać. Może za miesiąc, a może za dwa- zaufa i przestanie się bać.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jej strach był nietypowy- ona truchlała ze strachu, ale nie uciekała przed ręką.
Ale potrafi też pięknie się wyluzować i leżeć z wyrzuconą na bok girką.
:love:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Oswajanie świnki dla niecierpliwych to ciężka sprawa :roll:
Szczególnie ,że chcesz dobrze ,ale warto czekać .
Powodzenia w oswajaniu :)
Awatar użytkownika
JAKi
Kontakt:

Tak właśnie Alaska "zamiera", choć widzę z dnia na dzień postępy, ale tak mi jej żal- nie wiem czy lepiej ją brać na ręcei i głaskać za uszkiem, czy lepiej zostawiać w spokoju- chodzi tylko o jej dobro. Baśka czasem aż roznosi w podskokach klatkę, ale ręki też się boi-tyle że poprostu zwiewa :102:
Dziś Alaska po raz pierwszy wzięła mi z ręki ogórasa i zwiała-ależ się cieszyłam :D

Trafiły do idealnego dla nich domu i wspaniale, że są razem, że nie rozdzielone.

Silje miałaś racę-tylko położyłam polarek na pieterko to zaraz ...Basia tma zaległa i zrzuca żarełko Alasce na dół :-D

I oczywiście chwalę się dziś fotkami. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKi
Kontakt:

Dziś rano po śniadanku Alaska brykała :love:
katiusha

Post autor: katiusha »

Zawsze mnie widok brykającej świniny rozbawia :love:
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Cudne :love:
Awatar użytkownika
JAKi
Kontakt:

Dziewczynki zrobiły duże postępy. Nie uciekają już nawet gdy zamierzam je wyjąć z klatki, jedzą z ręki, Alaska z wywaloną girką leży na półeczce, Baśka na hamaku. Cudowne są, takie delikatne :love: Wzięłam je sposobem- ogórek TYLKO jedzony na rękach, albo tak albo zero ogórka :twisted: Zrozumiały :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”