Czterej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
katiusha

Re: Trzej królowie i Hotel pod Zielonym Ogórkiem

Post autor: katiusha »

Knurki sobie wywar na noc zrobiły, a ty musiałaś ingerować!! I co one w nocy teraz siorbać będą? :laugh:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

katiusha pisze:Knurki sobie wywar na noc zrobiły, a ty musiałaś ingerować!! I co one w nocy teraz siorbać będą? :laugh:
Chyba jednak dobrze, że tak brutalnie wtargnęłam w knurze zapasy i ucięłam ten nędzny proceder w zarodku. Jak na razie nic takiego się nie powtórzyło.
U nas wiosna, a właściwie lato w pełni. Tylko patrzeć, jak kawie pójdą paść się do ogrodu. A na razie cieszą się ze świeżej zieleniny. Dzisiaj po raz pierwszy dostały tyle mleczy, że nie zjadły wszystkiego. :shock: A myślałam, że takie rzeczy się w świńskim życiu nie zdarzają :lol:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Hi hi, Pulpecjo! Gdzies pisałam chyba, że któregoś poranka zastałam u Knedla i Sroki miskę po suchym w połowie wypełnioną bobkami...
Ale bez maceratu :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Widzę jakaś wiosenna zmiana diety :)
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

porcella pisze:Hi hi, Pulpecjo! Gdzies pisałam chyba, że któregoś poranka zastałam u Knedla i Sroki miskę po suchym w połowie wypełnioną bobkami...
Ale bez maceratu :-)
A więc to stary ogólnie znany świński zwyczaj płacenia świńską walutą za obsługę, bo u mnie też się zdarza, że chłopaki z gestem sypną do miski:lol:

Wczoraj zauważyłam u Pulpeta duży kołtun na zadku. Dzisiaj wzięłam się za niego i okazało się, że tu wierzchołek góry lodowej. Na pupsku Pulpecika zrobiła się przetoka. Ciekawe czyich ząbków to robota? Zad został wyczyszczony, włosy niestety wokoło obolałego miejsca wycięte. I Jego Wysokość Pulpecjusz I Wspaniały wygląda jak nadgryziona gruszka :laugh: . W trakcie zabiegu Pulpeciątko pocieszało się natką pietruszki.
Reszta świń została też poddana przeglądowi - na szczęście nie odkryto więcej zęboczynów. Pęczek pietruszki robił za środek znieczulająco-pocieszający. A później na ostateczne przebłaganie kawiorków była żółta papryka i zielony owies.
katiusha

Nadwyrężyłaś pulpecikową godność :lol: Za szybkie zagojenie i zarośnięcie :fingerscrossed: Nadgryziona gruszka.. :rotfl:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Biedny Pulpet. Uważaj teraz, żeby i za tę usługę nie zapałacił w tej samej walucie, zwłaszcza ze sporym napiwkiem, bo taczki będą jak znalazł.
Nota bene, biorąc pod uwagę ilości bobów jakie ostatnio wygarniam, to się chyba staram bo napiwki spore
katiusha

U mnie hałdy bobków wzrosły po rozpoczęciu sezonu trawowego :ups: Ale ładne są, kolorystycznie i strukturalnie :love: (Boshhh...Ostatnio zachwycałam się zdrowymi kupami, jak Staś niemowlęciem w kołysce był... :rotfl: )
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Post autor: Prosiakowo »

Pulpecjusz, jaka piękna świnia... :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”