Zapraszamy an bazat=rek Kogutki:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 595#p35595
Kogutka, mój mały jeżyk za Tęczowym Mostem
Moderator: pastuszek
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- pucka69
- Kontakt:
Re: [W-wa] Kogutka czyli elegancja jeża :)
A oto dyplom jaki zaprojektowały goomi i kakazuma. Dziewczyny! Dziękujemy z Kogutką

A tu Kogutka na wybiegu:

A tu Kogutka na wybiegu:

-
- Miejscowość: Modlniczka
- Kontakt:
Dostałam info o bazarku dla Kogutki i od razu poszukałam wątku. Jest śliczna i dzielna. Wysłałam przelewem małe wsparcie. Trzymam kciuki i czekam na info co z łapką 

Pucko, rozmawiałam z Doktor Asią z Pulsvetu. Jeśli mam robić orteze/proteze, to musimy się spotkać, żebym mogła obejrzeć łapkę Kogutki razem z Doktor Asią. Jesteś za? Doktor proponowała w weekend jakoś.
- pucka69
- Kontakt:
Byłyśmy u pani dr Judyty na konsultacji. Dr była zdziwiona że łapa taka przypinająca łapę jest i nieopuchnięta. Ale podobno „lepsza już raczej nie będzie”. Dr mówi też, że łapa dość mocno zdeformowana. Jak zobaczyła zdjęcie RTG to tez się krzywiła jak wet z Pulsvetu zupełnie. Zgadza się z dr Godlewską że na razie nic dodatkowego nie będziemy robić ( oprócz zmiany opatrunków) i czekamy na rozwój wypadków. Dr Judyta sugerowała jeszcze zrobienie badania bobków, bo Kogutka ma duży brzuch a reszta Kogutki jest chuda. I dziewczyna nie przybiera na wadze. I dr mówi że wyczuła słodki zapach z Kogutkowej paszczy, co może wskazywać na drożdżycę. Hm ... ale brała flukonazol przecież?
Poznałyśmy dziś potencjalny DS. Bardzo dziękujemy za zieleninkę i miłe towarzystwo. Oczywiście Kogutka zostanie u mnie do czasu zakończenia zmiany opatrunków a potencjalny dom musi odbyć jeszcze wizytę przedadopcyjną.
Kogutka to świnka specjalnej troski, potrzebny jest dla niej bardzo troskliwy dom, taki za którego serce, rozum i gotowość do odwiedzin u weta, a wiec również ponoszenie kosztów ewentualnego leczenia będę mogła ręczyć.
Poznałyśmy dziś potencjalny DS. Bardzo dziękujemy za zieleninkę i miłe towarzystwo. Oczywiście Kogutka zostanie u mnie do czasu zakończenia zmiany opatrunków a potencjalny dom musi odbyć jeszcze wizytę przedadopcyjną.
Kogutka to świnka specjalnej troski, potrzebny jest dla niej bardzo troskliwy dom, taki za którego serce, rozum i gotowość do odwiedzin u weta, a wiec również ponoszenie kosztów ewentualnego leczenia będę mogła ręczyć.
- pucka69
- Kontakt:
Megson, popraw mnie jeśli się mylę, ale myślałam że orteza/proteza byłaby robiona PO ewentualnej operacji ZAMIAST łapki? A na razie o operacji nic nie słychać?Megson pisze:Pucko, rozmawiałam z Doktor Asią z Pulsvetu. Jeśli mam robić orteze/proteze, to musimy się spotkać, żebym mogła obejrzeć łapkę Kogutki razem z Doktor Asią. Jesteś za? Doktor proponowała w weekend jakoś.
Poprawiam zatem
Proteza owszem, po operacji, jako zastąpienie odjętej kończyny. Zaś ortezę wykonuje się na chorej kończynie (bądź tułowiu) by wyleczyć lub zahamować proces dalszej jej degeneracji. Myślałam o ortezie, żeby odciążyć jej tę łapkę. Przy chodzeniu nie obciążałaby jej, zmniejszając ryzyko uszkodzenia.

- pucka69
- Kontakt:
AAA - rozumiem. O której Ci pasuje? I którego dnia? A dr Asi? Ja tam i tak będę w ok. 17.00 w sobotę bo z martu.hą się mamy spotkać a ona ma wtedy wizytę. To by wizytę zamawiać trzeba?
Myślę, że można tylko zadzwonić i uprzedzić, że przyjdziemy, no chyba, że doktor Asia zdecyduje o wizycie. No to będę jutro o 17 w Pulsvecie