Transporter

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

MEMOrySTICKer

Re: Transporter

Post autor: MEMOrySTICKer »

Hawerowa pisze:A ogólnie jak się sprawuje transporter? Bardzo ciężko jest? Bo w końcu świniaki też maja swoją wagę ;3
Swoją wagę (3.3 kg) ma (chłopaki też, zwłaszcza STICKer). Ja mam porównanie z bardzo lekkim (1.1 kg) COSMO 2. I bezdyskusyjnie u mnie wygrywa CABRIO. Względy bezpieczeństwa są oczywiste (ścianki COSMO są b. giętkie, kształt również sprawiałby trudność z bezpiecznym zamontowaniem czy to w samochodzie, czy tak ja obecnie - na wózku). Ale, co może nieco dziwić, wygodniej nosiło (i nosi) mi się CABRIO. W pewnym stopniu jest to związane z rączką, która w COSMO 2 bardzo uciska. W CABRIO jest o niebo lepiej wyprofilowana. Pewnie też kształt samego transportera sprawia, że łatwiej znaleźć odpowiedni balans. Pewnie jeszcze inne rzeczy mają wpływ, których nie potrafię zidentyfikować - z pewnością mogę powiedzieć, że CABRIO mimo 3krotnie większej wagi jest wygodniejszy (oceniając tylko i wyłącznie noszenie, bo reszta jest bezkonkurencyjna).

Ciekawa jestem, jak CABRIO wypada w porównaniu z innymi transporterami. Czekam na opinie innych, których udało mi się "zwieść na pokuszenie" :D Mam nadzieję, że okazał się wart grzechu :)

p.s. Kręgosłup załatwiłam sobie dużo wcześniej, CABRIO (i podróże do Patoki) przyjechał na gotowe - stąd wózek dziecięcy. Myślę, że gdyby nie to, CABRIO byłby nadal bez kółek. No ale cóż, rzeczywistość jest taka a nie inna i musimy sobie z nią radzić...

To jeszcze wrzucę fotki z dzisiaj:
Obrazek
(c) Ewa M. Kwiatek

Obrazek
(c) Ewa M. Kwiatek

Co ciekawe, odkąd MEMOry zaczął wracać do zdrowia na dobre (pfu pfu, co by nie zapeszyć), to również zaczął wieść prym w stadzie poza jednym... CABRIOlet zdecydowanie należy do STICKer'a, który często podczas wybiegu po pokoju ucina sobie w nim drzemkę, MEMOry prawie wcale do niego nie wchodzi (choć czasem widać, że ma ochotę). Podczas harcy po pokoju zdejmuję drzwiczki.
Piorunowa

Post autor: Piorunowa »

Ja mam transporter od 3 lat ten sam i wciąż dobrze się sprawuje :) No, może poza tym, że jeden zawias od klapy się wyłamał :P
Asia909

Post autor: Asia909 »

Ja planuje kupic ten ale dopiero na wiosne. http://m.allegro.pl/przedmiot,transport ... 74853.html
Tani jest a dla swin bedzie dobry :)
MEMOrySTICKer

Ja, gdybym znalazła w czasie, gdy kupowałam COSMO 2, CABRIO, to bym od razu decydowała się na CABRIO. Pierwsza zmiana, z takiego:
Obrazek

na COSMO 2 była konieczna. COSMO 2 od samego początku nie spełniał w pełni moich oczekiwań i dlatego - jak tylko odkryłam CABRIOleta - sprawiłam chłopakom nowy wóz. Niezależnie od okoliczności obiektywnych, do 3 lat nam (jeszcze) daleko, niezależnie od modelu transportera :D
MEMOrySTICKer

Wg mnie wszelkie transortery z drzwiczkami z kraty nie są najlepsze dla świnek ze względu na wrażliwość tych zwierzaków na przewianie. Wiele osób z powodzeniem transportuje właśnie w takich, ale ja w dużej mierze właśnie z powodu niemożności dostania transportera tego typu z pełnymi drzwiczkami, kupując większy wybrałam COSMO 2, jako ten umożliwiający lepsze zabezpieczenie świnek w czasie podróży. Pod tym względem COSMO sprawdził się bardzo dobrze, pierwszą intesywną rundę wizyt w lecznicy zaliczyłam z chłopakami w marcu, który pogodowo był koszmarny: zimowy, mokry, śnieżny i wietrzny.
Asia909

Ja jezdze z nimi tylko na dzialke czyli autem okolo 3 km :) Kratki mam zamiar jakos zabezpieczyc. Zalezy mi tylko na tym zeby bylo im bardziej wygodnie niz w koszyku piknikowym :P
Julka

Post autor: Julka »

Moje panny na działkę jeżdżą 9 km w koszyku piknikowym i nie narzekają, koszyk plastikowy więc i mokrych niespodzianek nie ma, otwierany od góry, dlatego wygodnie się dziewczyny wyjmuje. Nie wiem co jest złego w koszyku?
Asia909

To ze Neska strasznie sie rzuca i biedna Tosia jest poszkodowana. Ogolem nie wygodnie im jest :/
Nie jest to jakis duzy koszyk. Ale transporter i tak kupie :) na urodziny bo zawsze kase dostaje :P
Hawerowa

Post autor: Hawerowa »

Czy ktoś kto posiada cabrio, mógłby mi zmierzyć wnętrze? Bo chcę zamówić materacyk a nie wiem jaki rozmiar, a cabrio jeszcze nie doszedł do mnie ;p
Piorunowa

Post autor: Piorunowa »

Ja koszyku piknikowego używałam jak jeszcze królika miałam :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”