To była chyba jakaś chwilowa nie dyspozycja, bo od wczoraj od północy do dziś rana wyczyścił całą miseczkę z jedzeniem, i domagał się jedzenia, zjadł dodatkowo liście sałaty lodowej taką z mixu sałat, z rukola i roszpunka, szpinakiem, marchewkę i 2 garści świeżej trawy, biegał i skakał po pojemniku głośno domagając się jedzenia, oczka odzyskały blask, zjadł tez ziołową tabletkę na skórę i sierść od pani weterynarz co dostałam je wcześniej, zauważyłam, że tarł pupą o podłoże jakby chciał się czegoś pozbyć sprawdziłam mu otwór z którego wychodzą bobki miał tam zlepioną sierść z białą zaschniętą mazią nie mógł się załatwić, ale już jest ok oddaje normalnie bobki, to musiało mu przeszkadzać dlatego gryzł, bo go bolało waga stoi w miejscu te 721 gram dziś go ważyłam, sądzę, że odrobi ten spadek wagi, ale jak coś pójdę z nim w poniedziałek do Veta i go przebadam... Może za w czasu zaczęłam panikować będę pisać na bieżąco, co się dzieje...teraz przy głaskaniu wydaje oznaki zadowolenia, wczoraj nie dał się nawet złapać, uspokoił się już i odpoczywa sobie, dałam mu też garść suszonych ziół Herbal Pets te podstawowe, które powinien jeść zjadł nie grymasząc...
powtórka z rozrywki, nie spadł z wagi, ale znów nie chce jeść, dostał jabłuszko to grymasił, na marchewkę też, podałam mu wczoraj lek ziołowy, Ruchmax rano i wieczorem, strzykawką do pyszczka, ale o ile wczoraj jadł normalnie dziś znów grymasi, że mu coś nie pasuje, spróbuje później ze świeża trawa, może coś zje...jak się nie poprawi jutro wizyta u Veta na 100%....
Ale natka pietruszki, wygrywa ze wszystkim on po prostu natkę pietruszki, mógłby ją kg jeść , teraz się domaga więcej natki no taki kapryśny ten mój Pan Proś, ale i tak go bo jest uroczy....
jutro wizyta u Veta na 100%, ropieje mu lewe oczko, co je powycieram za chwile to samo, ma biały nalot w kąciku i martwię się, co się z nim dzieje, dostał świeżą trawkę i pałaszuje zdrowo tyle dobrze, że zaczął jeść a oczko pod obserwacją i jutro do Pani Doktor...
nugat na chwile obecna waży 747 gram przybrał na wadze w ciągu doby 26dag, więc rewelacyjny wynik, waga idzie w górę ważyłam go o 18:23, więc się cieszę że przybiera na wadze, czyli lek zaczął działać i jest idealnie, z oczkiem jakby lepiej, ale i tak zajrzę jutro do Veta niech obejrzy to fachowym okiem...
Nugat nadal głodny, cały czas dopomina się o jedzenie, miseczkę wyczyścił do pusta 2 raz od rana, więc jest bardzo dobrze, do tego zjadł sporo świeżej trawy