Z taką masą obstawiałam CUYa. Acz wydawało mi się, że baldwiny mają koronki
I co to właściwie za rasa self, bo widzę już któryś raz to określenie, ale wyjaśnienia nie znalazłam?
Self to poprostu gładkowłosy, non-self to też gładkowłosy ale ze znaczeniami jak tan, fox oraz agouti. Baldwin nie ma koronki to świnka łysa a Hot jest baldwin carrier czyli nośnik, jego potomstwo mogło by wyłysieć (skinny rodzą się łyse ale mają sierść na nosie i łapkach, baldwiny rodzą się owłosione i łysieją w pierwszych tyg. życia ale zupełnie). Świnka krótkowłosa z koronką to rasa crested.
Znaczy, z tą koronką u baldwinów to mi właśnie o nośniki chodziło, bo wiem, że "pełne" baldwiny są łyse. Tylko gdzieś na fanpejdżu jakiejś hodowli kiedyś mi mignęło, że wywodzą się właśnie od crestedów, dlatego zakładałam, że nośniki mają koronki.
Nośniki są i gładkie i crested wywodzą się niby od crested to prawda i dlatego ponoć mają tę "bliznę" na czole ale moje crestedy jej pod sierścią nie mają a u Hota mimo, że gładkowłosy wyczuwam "coś" na czole.
Edit. A co do wielkości to Magda, hodowczyni MyLove mówi, że nośniki są właśnie większe
Ale mnie tu foty omijają... muszę w końcu wątki nadrobić ale moje potwory całkowicie mnie pochłaniają...
Lilith jak to robisz, że ogarniasz tyle świń?! Niech będą zdrowe jak najdłużej
A ktoś się nie szykuje do kastracji? może Geruś?