✰Dwa puchate waciki-Poziomek DS i Wacik DS✰/k.Poznania

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

pamka

Re: ✰Dwa puchate waciki-Poziomek (rez.) i Wacik✰/k.Poznania

Post autor: pamka »

Ja mam napisane do Cynthi :neener:
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Doskonale! A teraz proszę Cię skończ zaśmiecać wątek Wacika i Poziomka swoimi przepychankami, bo nie do tego on służy.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Re: ✰Dwa puchate waciki-Poziomek i Wacik✰razem lub osobno/k.

Post autor: dortezka »

Lilith88 pisze: Obrazek
??? :shock: zabrał się za rzodkiewkę zostawiając liście?? u mnie rzodkiewka też jest mniam ale liście.. number one! :102:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

A wiesz różnie im to idzie, raz łapią za liść raz za korzeń ale zawsze znika cała w sekund kilka i nie ma śladu, że świnie w ogóle ktoś karmił, biedne takie głodzone toto :lol:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

no tak! one są głodzone przecież! w sumie nawet nie wiem za co by się u mnie wzięły najpierw.. bo ja w rozpuszczaniu moich doszłam do takiej perfekcji.. że jak daje listki.. to już warzywa od listków na to samo danie nie dostaną.. bo jak tak? natka marchewki z marchewką? natka pietruszki z pietruszką? o nie, nie, nie.. ;) trzeba urozmaicać (co te świnie ze mną zrobiły?? :szczerbaty: ) :rotfl:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Pietruszki nigdy z nacią nie widziałam w całości ale tak marchew jak mam z nacią to daję całą i całą zjadają :D
Wendy2212

Post autor: Wendy2212 »

Witam! :) Czy Wacik jest do adopcji czy jednak zostaje ?
Wendy2212

Post autor: Wendy2212 »

Może napiszę więcej o nas :)
Mamy młodziutką świnkę morską (na dzień dzisiejszy ma nieco ponad dwa miesiące). Wzięliśmy ją od Pani, która kupiła w zoologicznym ciężarną świnkę. Urodziły się dwie i wzięlibyśmy je w komplecie ale właścicielka oddała wcześniej jedną z nich. W związku z czym szukamy towarzystwa dla naszego samczyka, który jest wielkim pieszczochem. Klatka ma tylko 80 cm ale jest stale otwarta na wybieg. To co jest na zdjęciach to jest takie minimum, które zostawiamy śwince, bo ogólnie mamy 6 siatek i różnie obudowujemy jej wybieg. Oprócz stałego wybiegu świnka jest wypuszczana na cały pokój lub brana na dwór gdy jest ładna pogoda (na zdjęciach starałam się uchwycić wielkość naszego "ogrodzenia"). W domu mamy sześciolatkę, która ładnie zajmuje się zwierzakiem- zbiera i przynosi świeże zielsko, sprząta po śwince, głaszcze (wszystko udokumentowane :)) ale oprócz tego jest kilka dorosłych osób zajmujących się świnką (między nami a najmłodszą siostrą jest kilkanaście lat różnicy). Mieszka z nami jeszcze niewielki pies, ale to nieszkodliwa staruszka. Jest z nami już jakieś 14 lat, nie widzi za dobrze, słabo słyszy, świnki prawie nie zauważa. Jest łagodna i nie stanowi zagrożenia dla świnki. Do tej pory nie było żadnych problemów, głównie "spotykają się" przez kratki.
Problem byłby z transportem bo tato nie pozwoli nam jechać taki kawał po świnkę :( mogłabym pojechać po nią do Poznania pociągiem, lub do Wrocławia (też pociągiem). Aha, jesteśmy z Legnicy, zapomniałam wspomnieć ale jest w podpisie :)
Poniżej załączam link z galerią, są tam też filmiki. Proszę o odpowiedź bo mama już mnie męczy czy będziemy mieć tego słodziaka ;)
pozdrawiam
Iza
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ooo domek dla Wacika na horyzoncie? Pasowaliby kolorystycznie :lol:
Radzę pomyśleć nad wymianą klatki na większą bo samce w okresie dojrzewania cenią sobie terytorium ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”