Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały

Post autor: kimera »

Zapraszam w takim razie do Łodzi o dowolnej porze. Mam dość miejsca. Na jednym tapczanie co prawda mieszkają świnki, ale można je stamtąd chwilowo wyprowadzić, a poza tym,jest jeszcze rozkładana kanapa i łóżko polowe.
A na balkonie mam basen (dmuchany) z jacuzzi!
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Ale mi produkty mleczne nie przeszkadzają, spokojnie ;) Szpinak z Lidla jest pyszny, tylko czosnku dodać, troszkę pieprzu i można jeść :love:
Mam nadzieję, że dasz radę to jakoś ładnie zorganizować.. A jak nie, to będziemy Rifkę tulać, niańczyć i dokarmiać tak, że szybko się ogarnie (żeby uciec jak najdalej :lol: )
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

to kiedy robimy nalot na kimerę? :szczerbaty:

Dropsio, a to jak tak, to luuuuuzzzz...
ja tam do szpinaku dodaję jeszcze cebulkę :roll: no i się ślinię noooo... a wczoraj były naleśniory ze szpinakiem i fetą.. dziś na śniadanie szpinakerka (resztki szpinaku mi zostały więc zamiast upiec zwykłe buły to upiekłam ze szpinakiem na górze) ale i tak mogłabym jeść codziennie tą dzieloną breję :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Dropsio, myślałam o tych Twoich łobuzach, no, jak ich umieścić na jednej fotce, że w stadzie raźniej... i wymyśliłam tylko jedno... photoshop :roll:

A co do wycieczki, to jeśli nie w lipcu, to ja chętnie :D
Dropsio

balbinkowo pisze:Dropsio, myślałam o tych Twoich łobuzach, no, jak ich umieścić na jednej fotce, że w stadzie raźniej... i wymyśliłam tylko jedno... photoshop :roll:
Emmm.... Jak by to powiedzieć... :lol:
Dropsio pisze: Cosiek, przygłupie, zamknij paszczę i się nie wierć! Duża robi foty!
Obrazek

Omnomnomnomnom...
Obrazek

Duża, rzuć więcej żarcia!
Obrazek

Obrazek

:love:
Obrazek

Patrzcie na ich łapki... Tydzień temu ciachaliśmy pazurki, więc nie są długie, a wykrzywiają paluchy jakbym im pół roku nie obcinała :idontknow:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Ekhm, no tak, żarcie to też jest pomysł :szczerbaty:
katiusha

Post autor: katiusha »

Jakie tu się zjazdy szykują! :) Teraz szpinak cały dzień będzie za mną chodził :lol:
Chłopcy zjawiskowi :love:
Alex

Post autor: Alex »

Slodkosci :love: ja bym chyba nie potrafil wybrac tej najlepszej fotki :lol:
Dropsio

Świnioki żyją. Zmiana diety robi swoje - po wykluczeniu granulatu na rzecz większej ilości ziół, siana i świeżej zielonki waga prosiaków zbliżyła się do idealnych. Coś zrzucił brzucho, nie jest już taką kluchą. Ten kilogram to było dla niego za dużo... Teraz waży 850g i wygląda świetnie :) Dropsik za to cały czas tyje... Przypomnę, że w najgorszym momencie było 570. Teraz jest już prawie 740 :)
Kolejna rzecz - po zmianie diety zęby świniom zbielały. U Cosia już się szara warstwa starła, została śnieżna biel. U Dropsa zostało troszkę szarości, ale biała jest już prawie cała powierzchnia. Jak da, to zrobię później zdjęcie. Widać ile warta jest wit. C z karmy... I jak bardzo zapycha świnkom żołądki karma po namoknięciu. :idontknow:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

u mnie karmę żrą.. nie dało się całkiem wyeliminować.. mają ponad kg i wcale nie są kluchami.. i mają białe ząbki.. także widać jakie świnie jak człowieki potrafią być różne i różnie na takie same rzeczy reagować.

a Ty nam nie opisuj chłopaków, tylko pokaż! :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”