Puckowe futerka- Cezarek*, Diablik i Bambolina plus Ryszard pies
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Puckowe futerka - cztery kosze, pies Ryszard i DT
Biedak. I to jeszcze w taki upał.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Gulka zniknęła jak po maści ichtiolowej było lepiej. Teraz wróciła więc rozumiem że to połączone jest, stan zapalny jakiś w łapie.Asita pisze:I co z gulką?
Teraz robię tak, jak wtedy, gdy ja mam paprzącą się ranę czyli - pomoczyć w manusanie, wycisnąć co się da ropy i woda utleniona. Mnie pomaga to może i psu?

- pucka69
- Kontakt:
No i wyobraźcie sobie że po moczeniu, wyciskaniu ropy i laniu wody utlenionej przez mikroskopijną dziurkę w łapie Ryszarda wynurzył się ... nieżywy kleszcz. To on musiał drażnić i powodować ropienie! smarujemy jeszcze rivanolem i lorindenem N ale jest wyraźnie lepiej.
Za to Edkowi przerosły dolne siekacze i raniły dziąsła - przycięto. Trzonowce - ok.
Dziś Ludek jedzie na usg do dr Marcińskiego a jutro cała ekipa wyrusza do Karo, bo ja wyjeżdżam na weekend nad morze.
Za to Edkowi przerosły dolne siekacze i raniły dziąsła - przycięto. Trzonowce - ok.
Dziś Ludek jedzie na usg do dr Marcińskiego a jutro cała ekipa wyrusza do Karo, bo ja wyjeżdżam na weekend nad morze.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
osz ty kleszczu jeden... rok temu Bonkers miała małą gulkę na barku, wet to rozciął i pozostałości po kleszczu były w środku 

- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kleszcze nawet po śmierci są wredne - pogłaski dla Ryszarda i jego łapki! Za Ludka kciuki trzymam, a Edkowi wyrazy współczucia ślę.
Wiesz, że jest taki fajny stronek: http://www.baltyk.pogodynka.pl
Ale lepiej tam nie zaglądaj... Właśnie spojrzałam... Nie wiem, czy Ci się spodoba prognoza...
Wiesz, że jest taki fajny stronek: http://www.baltyk.pogodynka.pl
Ale lepiej tam nie zaglądaj... Właśnie spojrzałam... Nie wiem, czy Ci się spodoba prognoza...

Czarna Kluska i Morena
- pucka69
- Kontakt:
No ale ja wyjeżdżam w piątek, czyli 01.07. To może jednak będzie sensownie? I tak się szykujemy na kijową pogodę, bo jak ja jadę do mojej koleżanki Małgorzaty, do Gdyni to tradycyjnie ( od kilkunastu lat) pada 

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
No nie wiem, jak ta pogoda ma być u nas w weekend... Wiem, że jutro ma być gorąco, przybywaj jutro
Co wredny kleszcz! Te małe gnidy są po prostu nie do wytrzymania na żywo i jak się okazuje na umarlaku też

Co wredny kleszcz! Te małe gnidy są po prostu nie do wytrzymania na żywo i jak się okazuje na umarlaku też

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- pucka69
- Kontakt:
Jutro nie mogę, idę do pracy. Przyjeżdżam w piątek po siedemnastej. I ma być ładna pogoda! 

- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Ok, to idę do Szczurka zamawiać 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- pucka69
- Kontakt:
Dr Marciński i usg Ludka:
Nerki obustronnie ok. 13-14x7x9 mm, powierzchnia gładka, miąższ nieznacznie hiperechogenny, zapalny przewlekle z miernym, regularnym zatarciem echostruktury i zróżnicowania korowo-rdzeniowego. Miedniczki nieco hiperechogenne, brak złogów i cech zastojowych. Perfuzja prawidłowa wsp oporowy w normie, RI ok. 0,67. Moczowody bez zmian, w budowie nieposzerzone. Pęcherz moczowy wypełniony, ok. 8-9 mm, śluzówka nieco hiperechogenna. brak złogów mineralnych, pojedyncze zagęszczenia niemineralne do 0,2 mm jak śluz, nabłonki. cewka moczowa bez uchwytnych zmian w budowie, nieposzerzona