Sprawdzone przepisy na pyszne jedzenie
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Sprawdzone przepisy na pyszne jedzenie
proponowali nam za 1850... ale juz byłam umówiona z dentystą. I to jednak więcej niż zmywarka (też ją kocham)
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Najlepsze są podobno wyciskarki Norwalk, ale nawet Amerykanie piszą, że są drogie. To musi być naprawdę niezła cena
Teraz chcę wypróbować przepis na sok Zielona bogini:
Dwa zielone jabłka, kawałek świeżego imbiru, 6 łodyg selera naciowego, ogórek, pęczek natki, "pęczek" jarmużu (czyli pewnie kilka liści), pół cytryny bez skórki.
Sok Słodki ogórek: cztery garści szpinaku, dwa ogórki, dwa jabłka Fudżi (słodkie, soczyste).
Sok jarmużowo-miętowy: ogórek, zielone jabłko, spory kawałek ananasa, trzy liście jarmużu, garść liści mięty, pół cytryny.
Wiosenny napój chłodzący: jedno słodkie jabłko, ogórek, mały kawałek imbiru, kilka liści mięty.
Zielony sok: ogórek, dwie łodygi selera, garść liści kolendry, cztery listki bazylii, dwa jabłka.

Teraz chcę wypróbować przepis na sok Zielona bogini:
Dwa zielone jabłka, kawałek świeżego imbiru, 6 łodyg selera naciowego, ogórek, pęczek natki, "pęczek" jarmużu (czyli pewnie kilka liści), pół cytryny bez skórki.
Sok Słodki ogórek: cztery garści szpinaku, dwa ogórki, dwa jabłka Fudżi (słodkie, soczyste).
Sok jarmużowo-miętowy: ogórek, zielone jabłko, spory kawałek ananasa, trzy liście jarmużu, garść liści mięty, pół cytryny.
Wiosenny napój chłodzący: jedno słodkie jabłko, ogórek, mały kawałek imbiru, kilka liści mięty.
Zielony sok: ogórek, dwie łodygi selera, garść liści kolendry, cztery listki bazylii, dwa jabłka.
Noo...https://www.energiazdrowia.pl/pl/p/Pras ... rdzewna/76 Wyobraź sobie tą skarpetkę
Tyle, że to jest prasa, taka totalnie archaiczna - wybitnie skuteczna, ale upierdliwa w życiu i użyciu, o ile dobrze pamiętam. Jej popularność bierze się z terapii Gersona - jest wymieniona z nazwy jako jedyne urządzenie dające soki o odpowiedniej wartości. Szczegółów diety nie znam (nie interesowały mnie), za znamienne uznałam, że dr Gerson zmarł w 1956 - czyli swoją terapię opracował wcześniej. Wtedy faktycznie jedynym sprzętem dającym takie możliwości mogła być prasa Norwalk
Dzisiaj na szczęście mamy duży wybór rozmaitych urządzeń sokotwórczych o bardzo dużej rozpiętości cenowej - uff!

Dzisiaj na szczęście mamy duży wybór rozmaitych urządzeń sokotwórczych o bardzo dużej rozpiętości cenowej - uff!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ale jak ładnie napisali o tej prasie "Wyjątkowe urządzenia kuchenne wykonane wyłącznie dla Ciebie". 

Myślisz, że można żądać zwrotu kasy z powodu znalezienia u koleżanki takiej samej?
To można się zastanowić 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:

To mnie zaciekawiło: "Sposób przetwarzania przez Norwalka pozwala w pełni wykorzystać ogromny magazyn substancji odżywczych i smakowych dostarczonych przez Matkę Naturę w postaci energii biofotonów z leczniczą bionformacją roślinną"
Duże nagromadzenie przedrostka "bio" nie pozostawia wątpliwości, że to coś ekstra
nie kwestionuję obecności energii w sokach, ale nie trzeba chyba na dobrą wyciskarkę wydać rocznych zarobków? 
Duże nagromadzenie przedrostka "bio" nie pozostawia wątpliwości, że to coś ekstra

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
A, co, myślisz, że Matka Natiura to tak za darmo się będzie dzieliła swoimi bio-darami?
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Czy myślicie, że brokuł z Hiszpanii, sprzedawany na stoisku warzywnym jako hiszpański brokuł, na stoisku naprzeciwko, gdzie sprzedają żywność ekologiczną bio, staje się bio-brokułem? Ma tą samą etykietę
Ja generalnie uwielbiam wszystko, co bio. Bio-mąka, bio-kasza, bio-płatki, bio-czekolada...... A moje świnki produkują bio-bobki 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że jest tak, jak piszesz...
Hiszpańskie warzywa są raczej smaczne - poza ogórkami...
Hiszpańskie warzywa są raczej smaczne - poza ogórkami...