Tamara [*], Puffy [*], Zając [*] 6.12.16, Milky[*] i Toffi

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Re: Tamara [*] i Zając - świnkowa parka

Post autor: diefenbaker »

W drodze do domu Zając w transporterze cały czas zajadał sianko, nawet w czasie drogi do domu huśtanie mu nie przeszkadzało, w domu jak nigdy od razu wyleciał z transportera... i zaczął szukać Tamy... nawet dźwięki zaczął znów wydawać, ani ogórek ani nic nie pomogło... obszukał cały pokój kilka razy, obwąchał każdy kąt... w końcu położył się zrezygnowany... :sadness:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Biedny Zajączek :pocieszacz:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Tak mi smutno :( Ty wiesz dlaczego,, i szkoda mi Zajączka..
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
Elurin
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Elurin »

Biedulek... :sadness:
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Smutno czytać takie wieści :( A pewnie jeszcze smutniej patrzeć na Zająca jak szuka Tamary :sadness: Dobrze, że będzie miał towarzystwo :pocieszacz:

Ja z tego samego względu wzięłam trzecią świnkę. Nala z Nutką mają skończone 5 lat więc nie wiadomo jak długo jeszcze im pisane żyć z nami...Więc żeby się zabezpieczyć przed nieplanowanym osamotnieniem jednej z dziewczyn wzięliśmy Tolę...
Obrazek
Pati od Mili

Post autor: Pati od Mili »

bardzo mi przykro diefenbaker. Zrobiłaś dla Tamary wszystko, co mogłaś, nie możesz sobie niczego zarzucić, bo kochałaś ją i chciałaś jak najlepiej.
Teraz trudna decyzja przed Tobą, musisz myśleć o Zajączku pomimo bólu po stracie Tamary. On Ciebie potrzebuje i Twojej mądrej decyzji. Być może potrzebuje też na cito towarzysza. Spróbuj iść za głosem serca, choć to niełatwe, gdy człowiek przeszedł tyle i potrzebuje spokoju i ulgi.
Trzymam kciuki za Was i łączę się z Wami w bólu
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

jolka pisze:Tak mi smutno :( Ty wiesz dlaczego,, i szkoda mi Zajączka..
wiem, ale niepotrzebnie :pocieszacz:

martuś ja czasem też myślałam, myślę o większej ilości, ale teraz nie dam rady... może w przyszłości, zobaczymy jak się inne sprawy ułożą.

Pati dziękuję. Tak jak piszesz ja totalnie nie jestem na to gotowa... decyzja była bardzo trudna. Jest mi też smutno, że tyle świnek potrzebujacych, a ja musiałam wybrać jedną... ciężko mi z tym, ale decyzja zapadła, starałam się jak potrafiłam, zobaczymy jak się ułoży. Niedługo się okaże. Czekamy niecierpliwe, bo Zając jest w kiepskim stanie psychicznym, noc była ciężka również dla nas. Dreptał pod łóżkiem i dreptał, wkońcu musiałam go wyprosić, bo kawał nocy nieprzespany.. za karę zaczął nawet gryźć drzwi... strachliwy jest, ucieka od ręki z jedzeniem, właściwie wszystkim gardzi, nawet ogórkiem. No jedynie siano skubie bez entuzjazmu i suchą karmę, kawałek cykorii, listki mięty i koperek. Boję się czy się dogadają, muszę sobie chyba wątek o łączeniu odświeżyć, tylko raz przeprowadzałam, 6 lat temu... zapach obu jest niestety w całym mieszkaniu, nie da się wszystkiego usunąć. Chyba dziś też nie zasnę z emocji... :nie_powiem:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

to juz jutro???? Bedzie dobrze, zobaczysz :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Pati od Mili

Post autor: Pati od Mili »

trzymamy kciuki za pozytywne rozwiązanie. Mogę się tylko domyślać, ile Ciebie to wszystko kosztuje. Wiele przeszłaś- Ty i Zając. Ty go tak naprawdę po raz kolejny ratujesz. Taki wysiłek nie może pójść na marne
katiusha

Post autor: katiusha »

Właśnie rozmawiałam z panem, który dostarczy Puffy. Kochana masz jego nr telefonu na PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”