Sklepik z norkami z włóczki "U JAGI [*]"

Tutaj sprzedajemy rzeczy z których dochód zostanie przeznaczony na utrzymanie i leczenie świnek które są pod opieką SPŚM.

Moderatorzy: pastuszek, Anula, justynuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Re: Sklepik z norkami włóczkowymi "U JAGI [*]"

Post autor: pucka69 »

Oczywiście :102:
Skinki zwłaszcza potrzebują norek :buzki:
Mam różne włóczki: jasne, beżowe, różowe czerwone, zielone, brązowe, niebieskie i granatowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Może być zielona z brązem i jakimś fioletem, albo granatem, bo nie wiem czy fiolet się akurat u Pani znajdzie :) Proszę mną tylko pokierować na priva co do płatności. Tak, jest to moja pierwsza Skinny, bardzo cichutka i przytulaśna świnka, odkupiona od poprzedniego właściciela m.in. ze względu na brak akceptacji i odrzucenie poprzez stado :( Mimo, że jest u nas krótko to już zauważyłam, że strasznie lubi być obok nas, grzać się i wtulać, we mnie, innych domowników, w kocyki, bluzy, sweterki. Na pewno taka norka jej się bardzo przyda. Docelowo byłabym też zainteresowana np. tunelikiem jeśli Pani takie szyje. Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Najlepsze do wtulania się jest ciałko innej, np kudłatej świnki. A i norkę można zrobić ciut większą - na dwie świnki :ok:
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Ma się rozumieć ;) Wiem, tylko u nas nie taka prosta sprawa z tym, gdyż Skinka, którą posiadamy jest strasznie cichutka (nwm do końca czy to na skutek charakteru, czy też jakichś traumatycznych wydarzeń, praktycznie niemowa), strasznie uległa, spolegliwa, ustępuje i podporządkowuje się wszystkim prosiaczkom (tak twierdził były właściciel) i kończy wciśnięta w kącik, zestresowna i nieszczęśliwa :( Zastanawiałam się już nad doborem kompana, ale nie wiem czy uda mi się znaleźć drugą taką pierdółkę... A nie chcę jej unieszczęśliwić :( Z drugiej strony samotność to też kiepskie rozwiązanie... Eh. Póki co mam na stanie jeszcze dwie chomiczki zaadoptowane z Chomiczego Azylu, własnego żółwia wodnego i akwarium :P Zwierzętarnia :D
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Trzeba spróbować nawet niekoniecznie z "pierdółką" ale ze świnką stabilną emocjonalnie. Może być nawet dominująca - ale nie agresywną.
Natalinka ma w Wawie chyba jakieś wolne świnki
Obrazek
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Myślę, że spróbujemy, ale na razie dam jej czas się oswoić z nowym miejscem. Pierwszego dnia bała się panicznie i uciekała przed własnym cieniem, kolejnego dała się już jakoś delikatnie wyjąć i miziana w ciepłym kocyku, utulona zasnęła mi na brzuchu nad ranem i tak sobie kimałyśmy :D Teraz 1/3 dnia spędza w tunelu w kocyku obok podsypiając, obserwując teren i podżerając specjały. Myślę, że będzie potrzebowała ok m-ca żeby się zadomowić. Potem można pewnie spróbować z jakąś stabilną emocjonalnie, bardzo spokojną świnką. Jej były właściciel sugerował też dobranie świnki dziewczynki odstawionej od mamy, żeby jej trochę pomatkowała, może wtedy jakaś więź się nawiąże. Tyle, że nie wiadomo z góry na ile charakterny byłby taki prosiaczek w późniejszym czasie.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Ale wizytę można już ogarnąć, a ja mam malucha na stanie i do tego jadę do Warszawy w przyszłym tygodniu. Towarzystwo im szybciej tym lepiej :ok: A Kasjopea chyba jest trochę ciapą, ulega reszcie stada...
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Cynthia, odpiszę Ci na priva bo jesteśmy na forum sklepiku ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

lunorek pisze:Cynthia, odpiszę Ci na priva bo jesteśmy na forum sklepiku ;)
Słusznie i nas pucka zaraz pogoni :szczerbaty:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

pucka69 pisze:Trzeba spróbować nawet niekoniecznie z "pierdółką" ale ze świnką stabilną emocjonalnie. Może być nawet dominująca - ale nie agresywną.
Natalinka ma w Wawie chyba jakieś wolne świnki
ja mam trzy wolne ;) kudłate :)
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
ODPOWIEDZ