Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Karinka i Karmelcia

Post autor: Kropcia »

O ile Karinka jeszcze była ciekawska i zaintrygowana tym, co się dzieje, o tyle Karmela miała przerażenie w oczach i zamarła. Ale dała się i wykąpać i wytrzeć :)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Mała świnka w wieeeelkiej wannie :) Słodziaki w ręczniku :love:
Moje to raczej przyjemności ani intrygi w kąpieli nie widzą...nawet w upał. Znaczy Mietek to nie wiem jeszcze, ale Żurek nie lubi :roll:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

[quote="Kropcia"]Z kąpieli w zeszłym tygodniu (zdjęcia moje i TŻ-ta):

Obrazek

Hihihi świnkowe hot-dogi. Zawijasy w ręcznikach. Ja swoje kąpałam raz. Abba nie kumała zupełnie o co chodzi. Zachowywała się jakby łapy jej odjęło. Przysiadała na tyłeczku najbardziej jak mogła nawet tak że łapy przednie trzymała w powietrzu :lol:
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Tak, własnie, takie świńskie paróweczki ;) Żyją i mają się dobrze. Piłują pręty klatki jak rano nie dostaną ogóra. Potrafią być przy tym tak upierdliwe, że robią za budzik :D bo to skandal, że 7.30, a ogórka jeszcze nie było! Ale i tak je kocham.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Świniaki wróciły z wakacji. W czasie pięciu dni sterroryzowały koty :D A tak na poważnie to jedna kotka miała je gdzieś, a druga na początku z ciekawości obwąchała koszyk, w którym przybyły, a potem tylko zerknęła co to i poszła do swoich zajęć. potem tylko pilnowała swojej właścicielki, bo nie wiadomo co to przyszło i czy nie będzie chciało pożreć :D A jak panny zaczęły turkotać, dała drapaka :D Teraz mogę się jakiś czas nie odzywać, mam parę rzeczy na głowie. Jak wyjdziemy na względną prostą, dam znać.
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Świnki przez ostatni czas były przez nas mocno niedopieszczone, ale to ze względu na sytuację życiową. Przynajmniej do końca września nasze życie ogranicza się do dom-praca-szpital, ale jest już na tyle stabilnie, że do domu nie przychodzimy tylko spać i egzystować w trybie napiętego zombie czekającego na wieści ze szpitala.

A co do samych prosiąt. Karinka 956 gramów, Karmela 1006. Ważyłam je jakieś 2 dni temu. Waga u Karinki się waha te +/- 30 gramów między ważeniami, ale to wszystko zależy od tego co dostają. Generalnie lekarka zaleciła, szczególnie Karmeli zbicie trochę, więc jak ona chudnie to jej siostra też. Nie są to na szczęście drastyczne spadki wagi. Jak się da to dopieszczam na kolankach. Karmel ostatnio puściła na mnie mlilitrty miłości :D Jak już wrócę do normalnego trybu życia to postaram się o fotki, bo zaraz zapomnicie jak one wyglądają ;)
loriain

Post autor: loriain »

Niech Ci się tam wszystko dobrze pouklada :fingerscrossed:
Alex

Post autor: Alex »

:fingerscrossed: zeby sie wszystko dobrze skonczylo
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Dzięki :) To mama TŻta jest w szpitalu i póki co sytuacja jest stabilno-pozytywna. Następne badania niebawem. Po nich będziemy mądrzejsi, bo będziemy wiedzieć jakie skutki przyniosło dotychczasowe leczenie i co dalej. Na pewno jak wyjdzie ze szpitala to będzie wymagać jeszcze naszej opieki. Jesteśmy dobrej myśli, a mama też się nie załamuje. To tak w skrócie.

Hmm w sumie nie wiem czy opowiadałam jak dziewczynki załatwiły kumpla. Przyjechał do nas i akurat tak było, że mieliśmy iść po południu na konwent, a oboje z TŻtem szliśmy do pracy. Zostawiliśmy mu klucze i wyszliśmy. Pytam się go po południu czy rano się wyspał. "Nie, bo świnki gryzły pręty klatki." Rano małpki dostały ode mnie ogóra, ale spryciule widziały, że ktoś jeszcze w domu został, jakiś potencjalny karmiciel xD cwane bestyje :rotfl: Na ich nieszczęście, dostały tylko swój przydział koło południa i przed wyjściem kumpla z domu.
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Sytuacja jest na tyle dobra, że wpadam do Was z fotkami świń:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pusto, bo kiedyś trzeba pranie zrobić ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”