Akwarystyka

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Kru

Re: Akwarystyka

Post autor: Kru »

Dobrze widzę, że to Double Tail czy tylko ogon się tak ułożył?
Elegancko się prezentuje :)
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Tak się ogon ułożył, to Super Delta :)

W ogóle strasznie ciężko mi się było zdecydować, ale ostatecznie ten chwycił mnie za serducho najbardziej, jest prześliczny.

Akwarium pokażę, jasne :) Jutro porobię fotki. Niestety nie zarosło tak, jakbym chciała, ale czekam cierpliwie.

Bojek na razie jest bardzo nieśmiały, głównie siedzi za filtrem albo pod korzeniem.
sempreverde

Przyjrzałam się, to jednak Double Tail, a kupowałam Super Deltę... No trudno, nie zależy mi na odmianie tylko na tym konkretnym rybku.

Obrazek

Zastanawiam się, czy nie dać tu jeszcze jakiejś trawnikowej rośliny...
Olek

Post autor: Olek »

Korzeń będzie pięknie wyglądał z tym mchem.

Na korzeniu co to za roślinka? Anubias może?
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

A nie Kryptokoryna raczej? :) piękny bojownik i akwa, takie czyściutkie, u mnie glony szaleją mimo filtra RO...
sempreverde

Na korzeniu anubias i microsorium. To drugie na liściu wypuściło szczepkę :love:

Tak sobie myślę, że dosadziłabym coś jeszcze w tym lewym rogu, koło korzenia, jakąś pierwszoplanową roślinkę. I za zwartką jest też pustawo...
majam

Post autor: majam »

Do takiej kostki fajnie by wyglądały takie rośliny jak: Ludwigia mini red, Rotala Wietnam,blyxa japonica. Trawnikowe rośliny nie utrzymają się przy takim świetle,musiałabyś mieć dodatkowe światło. Widzę że jesteś z Warszawy, tam jest hodowla roślin- oni sprzedają też roślinki na allegro - użytkownik-zosia161274, tam znajdziesz kontakt do tej hodowli, można iść i na miejscu obejrzeć rośliny i niedrogo kupić,pomogą w wyborze
sempreverde

W tej hodowli kupowałam swoje rośliny :)

Blyxa super!

Czyli trawnik odpada? Nie chcę montować mocniejszego oświetlenia, bo czytałam, że bojowniki lubią niezbyt mocne światło.
majam

Post autor: majam »

Trawnik nie utrzyma się przy tym świetle. Można gałęzatki porozcinać,natrzeć piaskiem żeby nie wypływały i porozkładać na płasko na podłożu jako trawnik, w tamtym roku w jakiejś kostce na zoobotanice tak było zrobione. Śliczny ten twój bojownik :) Widziałam, że w ostatnim magazynie akwarium jest dużo o bojownikach
sempreverde

Wybiorę się w najbliższym czasie po roślinki, bo te rosną w takim tempie, że może za pół roku akwarium mi zarośnie. Przyspieszę ten proces i dosadzę trochę :)

Jestem na siebie trochę zła, bo jest mi w nim zbyt pusto - a możliwości co mogę wpuścić jeszcze do 30l są nieco ograniczone. Jakieś pomysły, rady? :) (Tylko nie zatoczki.)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”