Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Opowieści Świńskiej Treści - żegnaj Koparko
A może Octeniseptem jej to ostrzykuj? JAk mi w szpitalu płukali dziurę po pooperacyjnym ropniu, to własnie tym.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
octeniseptem chyba nie bardzo, ja mam inne rzeczy do dezynfekowania tego, takie brązowe. Chodzi tylko o trudność w wypłukaniu tego brudu itp.
ciepła woda to tak, oczywiście, ale nie wiem czemu ta woda ją bardziej przeraża niż patyczek w dziurze
ciepła woda to tak, oczywiście, ale nie wiem czemu ta woda ją bardziej przeraża niż patyczek w dziurze

- lunorek
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Co do wit C, to karma typu CC zawiera wit C sama w sobie, ale problem właśnie w tym, że Buniak tej karmy nie jada w formie stałej i sproszkowana wit C nie trafia jej bezpośrednio do żołądka i się od razu nie wchłania. W wodzie wit C bardzo szybko się utlenia, jedni twierdzą, że wytrzymuje np. dodana do poidła ok 2h, inni że traci właściwości już po 20-30 min... Nie wiem jak jest faktycznie, ale na pewno jak namaczasz jej żarło i karmicie się często dość długo, to może nie dostawać takich dawek wit. do których organizm jej był wcześniej przyzwyczajony. Sam fakt, że ogólnie zjada mniej. Taka słabość mięśni i stawów może wynikać zarówno z faktu, że mało się bida rusza, bo jest obolała, ze starości, ale też z niedoboru wit C. Myślę, że suplementacja jej na pewno nie zaszkodzi, możesz spróbować. A co do wody, to zawsze strasznie szczypie każda rana przelana nawet zwykłą wodą, więc się jej wcale nie dziwię 

- joanna ch
- Kontakt:
Jęzorek się wygina
gdy w żarciu witamina
https://www.magisto.com/album/video/eiB ... EEDmEwCX17
Nie no wiem o tym utlenianiu, chodziło mi o to że przy mnie sporo zjada tej karmy.
gdy w żarciu witamina
https://www.magisto.com/album/video/eiB ... EEDmEwCX17
Nie no wiem o tym utlenianiu, chodziło mi o to że przy mnie sporo zjada tej karmy.
- joanna ch
- Kontakt:
Woda piecze, jeśli to nie musi być odkażające, to kup w aptece sól fizjologiczną do kroplówek, taką 500 ml i tym jej płucz. Możesz nawet podgrzać w kąpieli wodnej, wtedy to już zupełnie nie powinna tego czuć.
Z witaminą to chyba raczej ten problem, że ona w tej chwili ma bardzo zwiększone zapotrzebowanie, niż z utlenianiem, więc można ją i tak wprowadzić.
Z witaminą to chyba raczej ten problem, że ona w tej chwili ma bardzo zwiększone zapotrzebowanie, niż z utlenianiem, więc można ją i tak wprowadzić.
- joanna ch
- Kontakt:
O, a sól fizjologiczna mniej podrażnia niż zwykła woda? Nie wiedziałam. Mam tego pełno ale płukam jej zwykłą wodą ze względu na to że z połowę tego co jej wpływa do dziury - ona wypija. A na jeden raz wlewam np po 30-40 ml żeby dobrze wypłukać.
Witaminę dziś już podałam, na filmiku trochę widać jakie miny robi
Choć Majka robi dwa razy lepsze 
Witaminę dziś już podałam, na filmiku trochę widać jakie miny robi

- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Sól fizjologiczna to poprawnie mówiąc "fizjologiczny roztwór soli", czyli 0,9% roztwór soli w wodzie destylowanej. Fizjologiczny, bo dokładnie taki, jaki znajduje się w naszym organizmie, więc najbardziej obojętny, jaki można sobie wyobrazić. Dlatego nie podrażnia i można go podawać nawet "do wnętrza" organizmu, czyli dożylnie.
Dokładnie, i możesz to sprawdzić doświadczalnie wkrapiając sobie jedno i drugie do oka - żadne nie zaszkodzi, ale jedno będzie nieprzyjemne 

- joanna ch
- Kontakt:
w tym domu to Bunia jest świnią doświadczalną, nie ja