Polska przyroda
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Polska przyroda
Uwielbiam kawki 
Mam dość sporo fot, ale jakoś czasu brak żeby podrzucić... Od dwóch tygodni w jeździmy na Parową (Warta po tych deszczach niestety nie wchodzi w grę) - mysikróliki, kszyki, czajki, czaple białe, bieliki, siewnice, batalion, trafiła się siewka złota, cyraneczki, gągoły i inne blaszkodziobe oraz nieoznaczone jeszcze siewki. Genialnie to wygląda, jak całe ptactwo nagle z wrzaskiem zrywa się z tafli wody i ucieka, kiedy tylko bielik pojawi się na niebie... A gdy ten atakuje drobnicę i lata wśród stad ptactwa - niezwykłe. A jeszcze lepiej jak przestraszony ucieka przed mocno wkurzoną czajką
Mam kilka niezłych ujęć, kiedyś wrzucę
Dziś byliśmy na zimku, ze względu na sypiące się z drzew liście zimek przeniósł się w inne miejsce, jednak podpłynął perkozek i podleciała pliszka górska, próbowała biegać po warstwie liści leżących na wodzie, ale nie bardzo jej to wychodziło...
Jutro znów Parowa, staw już ponoć mocno spuszczony, ciekawe co się dzieje.
Zdjęcie mojej cioci - tak to mniej więcej wygląda

E: Podsyłałam znajomemu dla upewnienia się co do oznaczania - jakość marna, ale ptaki widać
Siewnica

Siewnica, 2 czajki, 2 bataliony

Siewnica

Siewka złota wśród kszyków

Siewnica

Batalion

Mam dość sporo fot, ale jakoś czasu brak żeby podrzucić... Od dwóch tygodni w jeździmy na Parową (Warta po tych deszczach niestety nie wchodzi w grę) - mysikróliki, kszyki, czajki, czaple białe, bieliki, siewnice, batalion, trafiła się siewka złota, cyraneczki, gągoły i inne blaszkodziobe oraz nieoznaczone jeszcze siewki. Genialnie to wygląda, jak całe ptactwo nagle z wrzaskiem zrywa się z tafli wody i ucieka, kiedy tylko bielik pojawi się na niebie... A gdy ten atakuje drobnicę i lata wśród stad ptactwa - niezwykłe. A jeszcze lepiej jak przestraszony ucieka przed mocno wkurzoną czajką

Dziś byliśmy na zimku, ze względu na sypiące się z drzew liście zimek przeniósł się w inne miejsce, jednak podpłynął perkozek i podleciała pliszka górska, próbowała biegać po warstwie liści leżących na wodzie, ale nie bardzo jej to wychodziło...
Jutro znów Parowa, staw już ponoć mocno spuszczony, ciekawe co się dzieje.
Zdjęcie mojej cioci - tak to mniej więcej wygląda

E: Podsyłałam znajomemu dla upewnienia się co do oznaczania - jakość marna, ale ptaki widać

Siewnica

Siewnica, 2 czajki, 2 bataliony

Siewnica

Siewka złota wśród kszyków

Siewnica

Batalion

Fotki jak zawsze boskie

Czapla w locie wygląda bardzo malowniczo. Też lubię podpatrywac, co kawki kombinują

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Podziwiam bo ja bym nie padła tak na glebę i nie leżałabym tyle czasu
Zdjęcia jak zwykle boskie