LEOSIA i JÓZIA - fighterki z ciężką przeszłością [Bydgoszcz]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
katiusha

LEOSIA i JÓZIA - fighterki z ciężką przeszłością [Bydgoszcz]

Post autor: katiusha »

LEOSIA
- długowłosa rozeta
- Wiek - 1,5 roku
- nr adopcyjny: 2936
- Do adopcji z JÓZIĄ

#Historia zwierzęcia, przebyte choroby : Świnka przekazana przez poprzednią właścicielkę. Przyjechała ze świerzbem,wszołami, początkami podo i wielkim kaszakiem na boku. Na dzień dobry została pięknie ogolona, zakroplona, pokłuta i wysmarowana. Potem zoperowana. Finał jest taki, że WSZYSTKO WYLECZYLIŚMY! :jupi:
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo-Bydgoszcz/katiusha
# informacje dot. adopcji zwierzęcia -WOLNA
# Informacje dot. diety: Cavia Nature, Complete; Trovet, Burgess z miętą, Selective, sianko, zioła, sieczka, warzywka, z owoców jabłka i arbuz, świeże zioła i trawa, pije z poidła.
# kontakt do osoby decyzyjnej - katiusha PW (wiadomość prywatna) lub biokacha@o2.pl lub 667845814 SMS najchętniej widziany
# Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Sama poczułam potrzebę.

Prosiaczka oswojona, je z ręki. Potrafi głosno pomstować, jeżeli nie podobają jej się zabiegi, jakim jest poddawana. Długo potem biadoli pod nosem :lol: Dogaduje się u mnie z inną poszkodowaną życiowo bidą - JÓZIĄ, więc do adopcji są razem

JÓZIA
-gładkowłosa himalaya
- wiek - ok. 8 miesięcy na 10.16
- płeć - samica
- nr adopcyjny – 2489
- Do adopcji z LEOSIĄ

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana przez osobę prywatną i przekazana SPŚM. Niestety warunki w których przebywała świnka były dość nieciekawe, co niestety wpłynęło na jej stan zdrowia oraz maleństw, ponieważ Józia była w ciąży. Urodziła 4 maluśkie prosiaczki, niestety tylko 3 żywe. Józinka miała jedynie resztkę prawego oka.. Po odchowaniu maluchów Józia trafiła do mnie do Bydgoszczy. Przeszła operację usunięcia pozostałości po oku. Obecnie cierpliwie znosi moje zastrzyki (3 dziennie), walczymy ze słabym apetytem i czekamy na usuniecie szwów :fingerscrossed: :fingerscrossed:
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo-Bydgoszcz/katiusha
# informacje dot. adopcji zwierzęcia -WOLNA
# Informacje dot. diety: Cavia Nature, Complete; Trovet, Burgess z miętą, Selective, sianko, zioła, sieczka, warzywka, z owoców jabłka i arbuz, świeże zioła i trawa, pije z poidła.
# kontakt do osoby decyzyjnej - katiusha PW (wiadomość prywatna) lub biokacha@o2.pl lub 667845814 SMS najchętniej widziany
# Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Sama poczułam potrzebę.

Prosiaczka lękliwa wobec człowieka ( jakoś jej się nie dziwię..), wobec innych swinek ciekawska i łagodna. Zaprzyjaźniła się u mnie w zasadzie z całym stadem tymczasek. Do adopcji wydaję ją z inną weteranką gabinetu weterynaryjnego dr Ani - Leosią. Zgrały się już, a potrzebują po swoich przejsciach przede wszystkim spokoju, więc do adopcji są razem

Oto damy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

LEOSIA:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

JÓZIA: Jest swieżo po operacji. Zdjęcie pirackiej części twarzy zrobie po podgojeniu i zdjęciu szwów.
Obrazek
Obrazek

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: LEOSIA i JÓZIA - fighterki z ciężką przeszłością [Bydgos

Post autor: joanna ch »

o matko to się nacierpiały biedaczki!! :shock:
loriain

Re: LEOSIA i JÓZIA - fighterki z ciężką przeszłością [Bydgos

Post autor: loriain »

Biedaczki przeszly swoje :sadness:
Kciuki i calusy!