Izetka, Coco i Minutka

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cooyo
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Izetka, Coco i Minutka 3 urodzinki Coco

Post autor: Cooyo »

Wszystkiego najzieleńszego, Coco! :prezent:
Zapraszamy do naszego wątku - tutaj! :D
Obrazek

Cookie, Zeus, Rubin, Onyks, Anubis :love:

Yoko i Hippo na zawsze w mojej pamięci :candle: :swieca:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Coco samych pyszności :prezent:
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

COCO bardzo dziękuje.. :buzki:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Coco 100 lat :prezent: i bez choróbsk już :fingerscrossed:
dominika45

Re: Izetka, Coco i Minutka

Coco bardzo dziękuje za życzenia i mówi, ze na razie jest zdrowa.. oby jak najdłużej.. wczoraj ważenie : Coco 1008 :jupi:
nie wiem -i ja nie potrafię - a może Ktoś z WAS wie jak zmotywować świnki do biegania lub przynajmniej chodzenia po wybiegu? bo u nas co z tego, ze wybieg duży ale tylko idą aby coś zjeść i wracają a do leżingu.. :meeting: o tak to wygląda..
Obrazek
Obrazek

po kilku razowym wywoływaniu - łaskawie podniosą główki ewentualnie przejdą się do paśnika.. albo miseczki - specjalnie ustawionej daleko..

Co tam? coś pachnie?
Obrazek

jak nie ma jedzonka- wracają do leżingu.. no to cześć...

Obrazek
a jeśli mają tunel to robią sobie z niego punkt obserwacyjny na jedzonko..
Obrazek

i co z takimi zrobić i jak ich nie kochać?? ale jak Je rozruszać :meeting:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:love: :love: :love:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

U nas sprawdza się rozłożenie wielu rzeczy na wybiegu, norki, tunele i najlepiej jakieś krzesła itp. wtedy czują się bezpieczniej, noi smakołyki w różnych miejscach :) Moje też lubią pod grzejnikiem leżeć, choć nie aż tak jak poprzednie. I pudełko z kilkoma wlotami super się sprawdza zawsze :) śliczne mordki, a ziew z białymi ząbkami na czarnym futerku powalający :D
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Chyba nic nie zrobisz z tym wybiegiem :lol: Jak świnki nie chcą chodzić to nie będą :idontknow: U mnie nie pomaga rozkładanie różnych budek/legowisk bo znajdą sobie jedną miejscówkę i mogą tam przeleżeć baaardzo długo sikając i bobcząc pod siebie :glowawmur:
Obrazek
dominika45

diefenbaker pisze:U nas sprawdza się rozłożenie wielu rzeczy na wybiegu, norki, tunele i najlepiej jakieś krzesła itp. wtedy czują się bezpieczniej, no i smakołyki w różnych miejscach :) a ziew z białymi ząbkami na czarnym futerku powalający :D
Dief dziękujemy bardzo ale chyba będzie coś podobnego jak u Martuś
martuś pisze: U mnie nie pomaga rozkładanie różnych budek/legowisk bo znajdą sobie jedną miejscówkę i mogą tam przeleżeć baaardzo długo sikając i bocząc pod siebie :glowawmur:

już niejedną rzecz im kładłam, nawet labirynty robiłam a na końcu było pyszne jedzonko ale One tak jak u Martus potrafią znaleźć dla siebie tylko jedną miejscówkę i tak leżą i leżą a tylko łaskawie się podnoszą gdy coś im zapachnie albo przyjdzie pora na karmienie bo to mają zakodowane jak w zegarku i gdy jest określona godz to zgodnie ruszają na poszukiwania..próbowałam dać im mało rzeczy na wybieg no to.. znajda choćby kawałek nogi od stołu i już leżą.. :nono: a ruchu zero... jak ja zazdroszczę Dief, ze masz takie wybiegowe świnki kilkanaście razy oglądałam filmiki z twoimi świnkami a moje są hm.. takie leżingowe..
Martus masz chyba rację : One takie po prostu są i już.. Minutka w dodatku nauczyła starsze kolezanki, ze można "żebrac" o jedzonko grając na prętach.. no i oczywiście Kto wygrywa? ?? :nono: oczywiście One- bo ja nie wytrzymuje daje im to co chcą bo? .. bo boje się, ze ich ząbki- ( co prawda bielutkie jak na razie) nie wytrzymają..
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Ja adoptowałam Tolę m.in. po to żeby rozruszała starsze koleżanki. Tola przez jakiś czas biegała sama ale później zaczęła naśladować koleżanki i też nie uznaje już wybiegu tylko wyleż :idontknow:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”