Lomi- dorodna puchatka - już w DS [Warszawa]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Gorgofone
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Re: Lomi- dorodna puchatka - rez. [Warszawa]

Post autor: Gorgofone »

Miło mi <kłania się>
Już na dzień dobry (a w zasadzie na dobry wieczór) Lomi przyprawiła mnie o zawał serca. Ponieważ musieliśmy improwizować z odbiorem, to świnka zaliczyła podróż w kartonie. Wysiadam z samochodu, nakrywam ją, żeby nie zamarzła, przechodzę obok sąsiadki - jej pies obwąchuje nas, po czym szczeka, idziemy do domu, zdejmuję nakrycie i... widzę kompletnie niekumatą Lomi z szeroko wytrzeszczonymi oczami. Patrzę na klatkę piersiową, a ta się nie unosi. Kurna, albo ją za mocno przykryłam (niemożliwe!), albo jak pies szczeknął, to jej serce padło ze strachu. Telefon do Beatrice, nie odbiera, co tu robić. Usta-ryjek? Podnoszę cieple ciałko - a ta zaczyna mi się wyrywać i podgryzać mnie! No super, jak ona za każdym razem zamierza udawać trupa, to ja zejdę przez nią. Dziewczyna przerażona nowym otoczeniem i ja to rozumiem, ale litości :shock:
Ale są też dobre wiadomości - i jest ich więcej. Po pierwsze, Beatrce nie ma się czym stresować, układ pokarmowy Lomi działa świetnie, 20 kupek w ciągu godziny :) Po drugie, Lomi z radością rzuciła się na seler naciowy, a z jeszcze większym entuzjazmem na Zyzię: goli ją jak zawodowy fryzjer! Dziewczyny spędziły na podłodze ponad godzinę, nie było niesnasek, żadnego kwiczenia. Zyzia trochę próbowała ustawiać koleżankę, a Lomi nie pozostawała dłużna, ale w grę wchodziło tylko odganianie się od sianka. Wszystko wygląda na razie dobrze. Lomi będzie oczywiście przepisowo smarowana, a na razie eksploruje swoją część klatki. Chodzi po niej i szuka skarbów, ale kiedy ja się pochylam, to ucieka do domku. Bojaźliwa, ale ważne, że ma apetyt.
Hacjendę przejęła Lomi po Pisi, bo to haus wielkości dwóch świńskich domków. W sam raz dla prośki o rubensowskich kształtach. Jestem pod wrażeniem spokoju. Trzymajcie kciuki!
Zapraszam też do wątku Tosi Kruszynki. Haha będę prowadzić dwa niezależne wątki o mieszkających razem świnkach. Uda się? Zobaczymy!
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Lomi zajmuje się bronieniem nowej hacjendy, wąchaniem Zyzi przez kratki oraz gryzieniem nas. Kiedy wczoraj wyciągnęłam w jej stronę ogórka, uderzyła mnie ostrzegawczo zębami (do ogórka miała bliżej niż do palca, więc to była jak najbardziej świadome zachowanie), później na kolanach kilkakrotnie zaatakowała w ten sam sposób. Kiedy ją smaruję miodkiem, piszczy, jakbym ją ze skóry obdzierała. Serce mi się kraje, ale wierzę, że to z czasem minie.
Na pewno stosunek prośki do mnie czy do narzeczonego nie będzie pretekstem do przerwania łączenia. Najważniejsze jest to, jak dziewczyny czują się ze sobą. A dogadują się!
Oczywiście nie umiem wstawić fotki na forum, więc daję link do fejsbuka:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Lomi nie jest jakoś specjalnie entuzjastycznie nastawiona do Zyzi, ale:
- nie kwiczy na nią
- nie obrusza się
- nie przeszkadza jej, że Zyzia się do niej tuli
- nie kłóci się o żarcie
Kurczaki, a może korzystając z weekendu wymontować kratkę? W razie czego wstawię ją z powrotem. Jak myślicie?
<3 Teddy Noora i Kari Black <3 Za TM: Susan Sto Helit, Kapitan Morgan, Sułtanka Churrem, Hollywood Hootspig, Ser Pigletius, Zyzia Tłuścioszek, Pisia Gągolina
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Może spróbuj,delikatnie,przy kontroli...Za przyjaźń :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Chyba spotkał mnie zaszczyt:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Lomi dziś jest bardzo grzeczna. Liże bez przerwy i nawet kilkakrotnie wydawała z siebie "exploring sounds". Wciąż kwiczy jak opętana, ale może po prostu to lubi? Żadnego warczenia. Trochę się mierzą z Zyzią, ale nie ma żadnego świńskiego dramatu. Od godziny leżą obydwie na moich kolanach, Lomi z wyciągniętą nóżką. To jest życie! :love:
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Beatrycze i Beatrice to dwie różne osoby :shock:
OK. Lomi liże, czasem podgryza. Gada bez przerwy jak najarana. Nie są to dźwięki mruczenia ani poszukiwania jedzenia, ale takie w stylu "zaraz zrobię siusiu". Jestem już pewna, że po prostu ona to lubi. Na kolanach wtula się w Zyzię, np wkłada jej głowę pod brzuch i tak się układa do odpoczynku. Próbuje zjeść Zyzię, Zyzi to wisi. Lomi zaczyna już interesować się tym, czy przypadkiem nie mamy jedzenia, ale widząc rękę zamiera. Z przyjemnością dałabym jej kilka dni wolnego od nas, ale tyłek sam się nie nasmaruje. Strupek zaczyna odstawać. Kupki wzorowe. Lomi zaczyna się też domagać pieszczot. I ciągle nadaje! Gdzie to się wyłącza? :P
Z jednej strony jest trochę nieśmiała i ostrożna, z drugiej chce rządzić, okrada Zyzię, a mnie właśnie ugryzła do krwi w zagięcie łokcia - chyba z nudów, bo przekąska się skończyła.
Lomi zostanie z nami, nie oddamy jej. Dziewczyny są wobec siebie konkretne, ale ciche. Zero agresji, nie ganiają się po klatce, ale każda broni swojego legowiska, a Lomi regularnie przegania Zyzię z wybranych przez siebie miejsc. Skoro Zyzia nie protestuje, a wszystko odbywa się w absolutnej ciszy, uważam, że jest to naturalny sposób ustalania hierarchii, a Zyzia to akceptuje.
W związku z tym, dla nas to już nie Lomi, a Sułtanka Hürrem :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Czyli zostaje? :D Wspaniale :yahoo:
Bardzo się cieszę, że trafił się jej taki wspaniały i wyrozumiały domek!
Ona ma po prostu charakterek i trzeba zaakceptować ją taką, jaka jest. Mam nadzieję, że z czasem więży się zacieśnią i dziewczyny naprawdę się polubią.
Gorgofone- nie musisz prowadzić dwóch wątków równocześnie. możesz tu wkleić link do swojego tematu w "Naszych Świnkach" i tam będziemy śledzić Wasze dalsze losy.

Przenoszę wątek do Uratowanych :D
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Czyli przegroda już zdjęta i siedzą razem? Brawo :D
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Re: Lomi- dorodna puchatka - już w DS [Warszawa]

Ok, ogarnę temat wieczorem :)
Tak, Lomi wyraźnie daje znać, kto tu rządzi, ale Zyzia się z tym już pogodziła :) Niestety, oprócz podniesienia wagi Zyzi musimy obniżyć wagę Lomi, która sięga już 1092g!
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:jupi:
Awatar użytkownika
Gorgofone
Kontakt:

Dobra, powiedzmy sobie szczerze: żadna kawia domowa vel świnka morska członkiem MENSY nigdy nie zostanie. Ale cyt. narzeczonego: "W porównaniu z Hurrem Zyzia to tytan intelektu". Po prostu Lomi-Hurrem postawiła na urodę, czego nikt nie żałuje. Jest najpiękniejszą prośką, jaką w życiu widzieliśmy :) Ale wiemy już, że władzę w klatce zdobyła siłą, nie sprytem. Jest niczym klasowy byku wymuszający od dzieciaków drugie śniadanie. Zyzia jest za to sprytna i godzi się z sytuacją po to, aby kiedy Hurrem najmniej się tego spodziewa, okraść ją :) Cisza, spokój, marzenie. Szczęśliwe prośki to szczęśliwi właściciele :)
P.S. Hurrem próbuje odgryźć sobie strup.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”