Mam 2 samcow jeden dorosly Maniek ma 3,5 roku cale zycie byl sam, przygarnelam go pol roku temu od mlodego malzenstwa. Drugi Przemek ma ponad 4 miesiace to jeszcze malenstwo. Przemka adoptowalam ponad miesiac temu nie bawilam sie w spotkania itd bo nie bylo takiej mozliwosci, zreszta jest bardzo mlody. Od razu zamieszkali razem, pierwszy tygodzien byl ok bo Przemek byl jeszcze wystraszony.
Teraz Przemkowi zaczelo odwalac ma ADHD biega po wybiego non stop cos gada do Manka piskliwym glosem. Uszy od tego pekaja jest tak strasznie gadatliwy, dziwi mnie to ze sie nie meczy. Pogryzl Manka 2 razy, w ucho i w pyszczek. Biegaja za soba od 3 tygodni z malymi przerwami, pusza sie zgrzytaja zebami, maly kopie lapami dobrze ze Maniek jest lagodny i nic nie robi Przemkowi.
Nie rozdzielilam ich ani razu, sa dni spokojne, ale przewazaja te pelne zlosci. Dwa razy Maniek ucierpial, w pierwszej chwili chcialam ich rozdzielic, ale tego nie zrobilam ranki byly drobne, przemylam mu snupe i ucho,i powiekszylismy wybieg. To bylo jakies 1,5 tygodnia temu od tamtej pory nie ma juz krwi.
Kiedy to sie skonczy? Kiedy Przemek sie uspokoi ? Teraz chyba zaczal dojrzewac i moze sie tak dziko zachowywac, ale troche zal mi Manka chodzi wkurzony i widac ze ma juz dosyc. Ostatnio podbiegl do Przemka i wywalil mu jedzenie z miski i uciekl. Przemek chodzi na poslanie Manka jak go nie ma i wszystko mu kopie i rozwala. Jak to mozliwe przeciez swinki nie sa zlosliwe to takie mile zwierzatka.
Pozniej Maniek za nim biega po klatce i na siebie warcza. Pare razy na siebie skoczyly. Jeden spi w jednym rogu wybiegu drugi w drugim rogu.Turkocza na siebie. Maja oddzielne miski bo sie przepychaly i byly awantury przy jedzeniu. Niby nic zlego sobie nie robia od 1,5 tygodnia ale spokojnie tez nie jest.
Kiedy swinki dojrzewaja i przestaja tak swirowac ? Smiesznie to wyglada jak maly biega, kopie, skacze i sie stroszy jak lew i straszy Manka, ale ilez mozna juz powinien troche spasowac. Zameczy mi Manka. Przemek nawet czasami na mnie strzela zebami, to taki maly dzikus. Ugryzl mojego chlopaka to oczywiscie wina chlopaka bo wsadzil reke w nieodpowiedniej chwili i dlatego oberwal zebami od malego. Jest 2 razy mniejszy, a zachowuje sie jak lew
Kiedy swinki morskie dorosleja i robia sie spokojniejsze i mniej dzikie ? Maniek czasami pada ze zmeczenia, a ten maluch jeszcze nie ma dosyc, on sie nie meczy.