Serafin - ma domek w Legnicy :)
Moderator: silje
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
Re: Serafin - zamieszkał w Toruniu
o kolejny prosiak w Toruniu 

Kraska (ze mną od 06.02.2016)
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913
MELCIA [*] 21.12.2015 EMIL [*] 19.04.2012 ZWINKA [*] 28.05.2019 [/size]

- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Serafin - wraca do adopcji
No i niestety chłopaki nie dogadali się
. Było względnie, ale dzisiejszej nocy pogryźli się konkretnie- Frodo (rezydent) ma rozcięty pyszczek. Siedzą w osobnych klatkach i cykają na siebie nawet przez kraty.
Będzie niestety zwrot z adopcji.

Będzie niestety zwrot z adopcji.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
- swissi
- Miejscowość: Toruń
- Kontakt:
Re: Serafin - zamieszkał w Toruniu
Uuu to ostre walki były...
Kraska (ze mną od 06.02.2016)
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5913

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Serafin - próbny DS [aktualnie Toruń]
Jednak zmiana planów.
Obaj panowie chcą rządzić, przy czym Serafin jednak bardziej (jest młodszy i miał już do czynienia z samiczką- hormony go roznoszą). DS postanowił (zasięgnąwszy porady weta i mojej), że Serafin zostanie wykastrowany. Weterynarz oczywiście jest specjalistą i ma wziewkę, więc prosiak będzie w dobrych rękach. Możliwe, że jest to jedyna słuszna decyzja, bo nie wiadomo, jak Serafin dogadywałby się z innymi samcami. A ten dom jest naprawdę dobry i dokłada wszelkich starań, aby się jednak chłopaki zakumplowali. A oni- niby się lubią, jedzą razem z jednej miski, a kiedy są rozdzieleni- gadają przez kratki, ale ustalenie szefa im nie wychodzi.
Mam nadzieję, że później już wszystko będzie dobrze
Obaj panowie chcą rządzić, przy czym Serafin jednak bardziej (jest młodszy i miał już do czynienia z samiczką- hormony go roznoszą). DS postanowił (zasięgnąwszy porady weta i mojej), że Serafin zostanie wykastrowany. Weterynarz oczywiście jest specjalistą i ma wziewkę, więc prosiak będzie w dobrych rękach. Możliwe, że jest to jedyna słuszna decyzja, bo nie wiadomo, jak Serafin dogadywałby się z innymi samcami. A ten dom jest naprawdę dobry i dokłada wszelkich starań, aby się jednak chłopaki zakumplowali. A oni- niby się lubią, jedzą razem z jednej miski, a kiedy są rozdzieleni- gadają przez kratki, ale ustalenie szefa im nie wychodzi.
Mam nadzieję, że później już wszystko będzie dobrze

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Serafin [Sztum]- kastrat, do adopcji po 21 czerwca
Serafin wraca jednak do adopcji- tym razem jako kastrat.
Szkoda, bo domek był świetny, ale mimo wszelkich podjętych prób- nie udało się chłopaków połączyć. Ewidentnie się nie znosili, przy czym Serafin był tą spokojniejszą stroną.
21 czerwca minie 6 tygodni od kastracji i po tym terminie Serafin może się przeprowadzić do swojej żonki. Mam nadzieję, że jakaś fajna dziewczyna go tu wypatrzy.
Ed. A jeszcze, bo zapomniałam: mamy jeszcze powstałego pewnie ze stresu grzybka do leczenia- na uchu, (chyba niewielkiego, bo przy szybkich oględzinach przy wpuszczaniu do klatki... go nie znalazłam.
Szkoda, bo domek był świetny, ale mimo wszelkich podjętych prób- nie udało się chłopaków połączyć. Ewidentnie się nie znosili, przy czym Serafin był tą spokojniejszą stroną.
21 czerwca minie 6 tygodni od kastracji i po tym terminie Serafin może się przeprowadzić do swojej żonki. Mam nadzieję, że jakaś fajna dziewczyna go tu wypatrzy.
Ed. A jeszcze, bo zapomniałam: mamy jeszcze powstałego pewnie ze stresu grzybka do leczenia- na uchu, (chyba niewielkiego, bo przy szybkich oględzinach przy wpuszczaniu do klatki... go nie znalazłam.
trochę szkoda klejnotów, już stracił oczko a teraz druga strata, ale potem może go ktoś weźmie na szefa stada samiczek i będzie pędził żywot w szczęśliwym haremie 

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
No.. Trochę szkoda i pewnie sama na ten pomysł bym nie wpadła, bo za bardzo się boję wszelkich zabiegów i związanych z tym możliwych komplikacji. Na szczęście Serafin nie wygląda na jakiegoś przygaszonego, wręcz przeciwnie- sadzi radosne okrążenia wokół klatki wpadając z impetem do norki i rozpychając się w niej. Jedyne co mnie zmartwiło, to nietknięte warzywka- zupełnie to niepodobne do Serafina. Ale trawę wciąga oczywiście.
ach Serafin
jakby trawy nie jadł to pewnie kłopot, a tak po prostu może ma smaka tylko na trawe
Dobrze, że radosny

Dobrze, że radosny

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Jaki on śliczny
ten brak oczka tylko dodaje mu uroku, identycznie jak mojej Szkatule 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM