Ech, takie miłe stworzenie, co ludzie mają w głowach, ratunku.
Co dostal przeciwbólowego? I nie przejmowalabym sie EC, skoro rok upłynął, to świnka raczej by nie przeżyła bez leczenia.
Feniks [*] i Morfeusz - w DS
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Feniks [*] i Morfeusz - w DS
Przeciwzapalnie Rapidexon, przeciwbólowo Metacam. Oprócz tego Umijopet i Combivit.
-
- Miejscowość: Świętochłowice
- Kontakt:
To ostatnie podskórnie ... oczywiście injekcję będzie robił pielęgniarz ... jaPepusiowaMama pisze:Przeciwzapalnie Rapidexon, przeciwbólowo Metacam. Oprócz tego Umijopet i Combivit.

Dzięki za słowa otuchy

- sosnowa
- Kontakt:
Piękny Gacek. Zobaczycie za miesiąc, dwa jaki będzie z niego świń. Eć już by go zabiło. Po prostu okdopnie jest zaniedbany. U Was dojdzie do siebie.
-
- Kontakt:
Witaj.sosnowa pisze:Piękny Gacek. Zobaczycie za miesiąc, dwa jaki będzie z niego świń. Eć już by go zabiło. Po prostu okdopnie jest zaniedbany. U Was dojdzie do siebie.
Dzięki raz jeszcze za dobre słowo. Też tak uważam, że ec zabiłoby świnkę przez rok (kobieta upiera się, że miała tego prosiaczka przez ok. rok i od początku tak wygląda). Przytył już 40g przez 2 doby. Dzisiaj zauważyłem, że sprawniej trochę biega. Zaczął uciekać przed ręką. Jestem dobrej myśli. Z drugiej strony zabiliście mi klina pytaniem o to, czy jesteśmy pewni, że Morfeusz nie jest nosicielem ec. Nie jesteśmy pewni. Teraz to już wszystko staje pod znakiem zapytania. Ale nadzieja umiera ostatnia, nawet życie prosiaczków nie jest w stanie wyprzedzić nadziei. Naprawdę nie mogliśmy tego Gacusia zostawić w jego domku. Jak tylko Żona go ujrzała, powiedziała do mnie: "zabieramy go [przerwa] stąd". To było jednoznaczne

Feniksa nadal brakuje.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2017, 15:53 przez PiDzi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Wczoraj Pani Białasik (świnkowy wet) powiedziała, że psychikę to ten prosiaczek ma na bank zrytą. Na szczęście jesteśmy na to przygotowani. Futerko się zaczyna prosiowi połyskiwaćporcella pisze:Entropia od Loczka dopiero po roku u mnie (wcześniej pół roku leczenia u Lubię) przestała uciekać, ale na kolanach nadal jest sztywna. Trauma z dzieciństwa, młodości, może nigdy nie minąć, albo dopiero po długim czasie, świnki mają doskonałą niestety pamięć.
Po roku EC by go raczej wykończyło.

Jaki Gacuś jest piękny
dobrze że go wyciągneliście z tych podłych sytuacji, naprawdę trzymam kciuki. A odnośnie zrytego baniaka, a kto nie ma??? 

Niewiarygodne. Morfologia malca bardzo dobra, czyli narządy zdrowe
A odnośnie e.c. to okazało się, że nie zrobili tego badania jednak, bo trzeba sporo krwi pobrać, a nie było jak... Trochę jestem rozczarowana. Następna wizyta za 2 tyg.
Przy okazji oficjalnie oświadczam, że imię Gacuś, choć słodkie, uznajemy jedynie za imię robocze. Od dziś prosiak będzie nosił miano równie dostojne i mitologiczne, co nasz domownik Morfeusz, mianowicie - ZEFIR (trochę też dlatego, że to świnka z przeciągu
).

Przy okazji oficjalnie oświadczam, że imię Gacuś, choć słodkie, uznajemy jedynie za imię robocze. Od dziś prosiak będzie nosił miano równie dostojne i mitologiczne, co nasz domownik Morfeusz, mianowicie - ZEFIR (trochę też dlatego, że to świnka z przeciągu

- sosnowa
- Kontakt:
Piękne imię. Wiem jak to jest po śmierci świnki, ale wyluzujcie. Zefirek się ogarnie Mirfeusz zdrowy jest wszak. Będzie dobrze.
-
- Kontakt:
sosnowa pisze:Piękne imię. Wiem jak to jest po śmierci świnki, ale wyluzujcie. Zefirek się ogarnie Mirfeusz zdrowy jest wszak. Będzie dobrze.