Franek zostaje w domu [Kraków - Myślenice]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Franek zostaje w domu [Kraków - Myślenice]

Post autor: Oldzah »

Imię świnki: Franek
wiek świnki: ur. 10.2016
numer adopcyjny: 3481
miejscowość, w której przebywa świnka: u dotychczasowych opiekunów,
historia zwierzęcia, przebyte choroby:zaświadczenie o stanie zdrowia zostanie dostarczone
informacje dot. diety:Karma VL CC, lubi wszelkie nacie (pietruszka, marchew, koper), mogą być: liście buraka, kalarepy, rzodkiewki, sałaty (rzymska i inne), cykoria, nieduże kawałeczki pomidora, papryki czerwonej, plastry marchwi i buraka oraz obranego ogórka! Jak ma ochotę zje też seler naciowy, jarmuż, szpinak czy roszponkę
stan adopcji:zostaje w domu
dodatkowe informacje:do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
kontakt do opiekuna wątku: Oldzah pw, oldzah83@gmail.com
kto wydał zgodę na założenie wątku: ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia, obowiązuje wizyta przedadopcyjna, oraz umowa, klatka minimum 100cm, odpowiednia karma i zapewnienie śwince codziennych wybiegów oraz fachowej opieki weterynaryjnej.

Franulek :love:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 lip 2017, 8:19 przez Oldzah, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Baobus

Re: Franek szuka domu [Kraków - Myślenice]

Post autor: Baobus »

Bardzo ładny prosiak <3
Chciałam napisać PW ale mi wyskakuje "użytkownik nie istnieje" .-.

Oto co chciałam napisać:

Szukam kolegi dla mojego Kawika który mieszka sam ;-;
Jestem z Rybnika
Co ty na to? Jeśli chodzi o transport nie mogę osobiście go odebrać ani nie mam kogo tam wysłać, nikt ze mną też nie pojedzie a ja mogę max. do centurm Rybnika dojechać busem bo dalej już autobusy są masakryczne i jeżdżą co godzinę i więcej. Ew jakby załatwić transport to mogę poszukać na bla bla car chyba, że dałabyś radę go dowieź w okolice Rybnika. Liczę na szybką odpowiedź :)
magosiek32

Post autor: magosiek32 »

Baobus pisze:Bardzo ładny prosiak <3

Oto co chciałam napisać:

Jestem z Rybnika
Co ty na to? Jeśli chodzi o transport nie mogę osobiście go odebrać ani nie mam kogo tam wysłać, nikt ze mną też nie pojedzie a ja mogę max. do centurm Rybnika dojechać busem bo dalej już autobusy są masakryczne i jeżdżą co godzinę i więcej. Ew jakby załatwić transport to mogę poszukać na bla bla car chyba, że dałabyś radę go dowieź w okolice Rybnika. Liczę na szybką odpowiedź :)
Tu obecny domek Franusia. Musisz pisać na Oldzah - na PW bądź forum. Ja jadę z córką 31 lipca do Żor - z Myślenic do Krakowa, z Krakowa do Katowic, z Katowic do Żor (bus 9:25). Jeżeli do tej pory ktoś przeprowadziłby u Ciebie wizytę przedadpocyjną, to mogłabym Franka wziąć ze sobą i przekazać w Katowicach bądź Żorach. Powodzenia Franuś jest naprawdę cudowny i zasługuje na fajnego koleżkę :)
kowalskii

Post autor: kowalskii »

Mam nadzieje, że uda mi się adoptować Franusia :love: :fingerscrossed: :świnka1:
Baobus

Post autor: Baobus »

magosiek32 pisze:
Baobus pisze:Bardzo ładny prosiak <3

Oto co chciałam napisać:

Jestem z Rybnika
Tu obecny domek Franusia. Musisz pisać na Oldzah - na PW bądź forum. Ja jadę z córką 31 lipca do Żor - z Myślenic do Krakowa, z Krakowa do Katowic, z Katowic do Żor (bus 9:25). Jeżeli do tej pory ktoś przeprowadziłby u Ciebie wizytę przedadpocyjną, to mogłabym Franka wziąć ze sobą i przekazać w Katowicach bądź Żorach. Powodzenia Franuś jest naprawdę cudowny i zasługuje na fajnego koleżkę :)

Super. Może uda mi się znaleźć kogoś na bla bla car kto by go z Żor przetransportował..Chociaż może i bym kogoś wyciągnęła do Żor (np. tatę) bo to blisko nawet (chociaż pewności nie mam) No właśnie pisałam do Oldzah na PW i mi ten dziwny komunikat wyskoczył. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś do WPA bo im szybciej go zaadotpuję tym lepiej :) Do Oldzah będę pisać na pocztę
Ostatnio zmieniony 09 lip 2017, 14:28 przez Baobus, łącznie zmieniany 1 raz.
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Ale Franuś jest uroczy :102: Za domek :fingerscrossed: :fingerscrossed: (Szkoda, że ja go nie mogę porwać :roll: )
Awatar użytkownika
justynuszek
Miejscowość: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Franek zostaje w domu [Kraków - Myślenice]

Post autor: justynuszek »

Baobus - ile masz lat? :) Pytam z ciekawości dla obrazu jak wygląda sytuacja.
Na trasie Rybik-Żory jeździ autobus miejski: http://www.ztz.rybnik.pl/rj/index.php?i ... lin_id=151 oraz prywatne busy. Czas: jakieś pół godziny. Autem - 20minut.
Obrazek Obrazek
zamówienia kalendarzy i gadżetów SPŚM: zamowienia@forum.swinkimorskie.eu
Awatar użytkownika
Oldzah
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Oldzah »

Franek zostaje w swoim dotychczasowym domu :)
Moje panny: Stefania i Bella

Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Brawo!
magosiek32

Post autor: magosiek32 »

Prosimy o kciukasy :cry:
Franula jest bardzo chory. Ma całe oskrzela pozlepiane wydzieliną. Bierze dwa antybiotyki i wziewkę przeciwgrzybiczą 3 x dziennie. Nie idzie na leczenie. Ciężko oddycha, ale je i bobczy, tylko trochę mniej niż zwykle. To może być grzybica, rozsiany nowotwór lub nie wiadomo co. W takim stanie jest już prawie 2 tygodnie. Leczy go pani doktor Sylwia z Salamandry w konsultacji z panem doktorem Baranem. Strasznie mi go szkoda, jak widzę jak się męczy.

Może ktoś ze świniolubów miał taki przypadek. Podpowiedzcie coś, bo nie wyrabiam, także finansowo ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”