- imię - Figa Mińska
- wiek świnki - ok. 2,5 roku
- płeć świnki - samiczka
- adopcyjny nr świnki- 3585
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Mińsk Mazowiecki, Gaja
- historia zwierzęcia - oddana przez osobę prywatną z przyczyn losowych
- stan zdrowia- zdrowa
- informacje dot. diety - Cavia Nature, tradycyjnie sianko; je większość dozwolonych warzyw i owoców, a najbardziej uwielbia świeżą zieleninkę w postaci trawki, mleczy, babki i koniczynki; pije z poidełka.
- stan adopcji- w DS u viki2d
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia-do adopcji razem z córką Pestką; bezproblemowa podwózka do Warszawy
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę -mail: gajadtmm@gmail.com; PW Gaja; tel. 690-248-213;
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja
- imię - Pestka Mińska
- wiek świnki - ok. 2 lata
- płeć świnki - samiczka
- adopcyjny nr świnki- 3584
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Mińsk Mazowiecki, Gaja
- historia zwierzęcia - oddana przez osobę prywatną z przyczyn losowych
- stan zdrowia- zdrowa
- informacje dot. diety - Cavia Nature, tradycyjnie sianko; je większość dozwolonych warzyw i owoców, a najbardziej uwielbia świeżą zieleninkę w postaci trawki, mleczy, babki i koniczynki; pije z poidełka.
- stan adopcji- w DS uviki2d
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia- do adopcji razem z mamą Figą; bezproblemowa podwózka do Warszawy
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę -mail: gajadtmm@gmail.com; PW Gaja; tel. 690-248-213;
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja
Figa Mińska

Pestka Mińska

Razem ( po lewej Figa, po prawej Pestka )

Figa i Pestka to mama z córką. Dopiero się poznajemy (są u mnie od niespełna trzech dni ) ale już jestem nimi zachwycona - są sympatyczne, ciekawskie, pięknie wyciągają nóżki przy leżakowaniu ( nawet w gabinecie weterynaryjnym, po badaniu, ślicznie się ułożyły, czym wzbudziły ogólny zachwyt ). Nie są jeszcze zbyt ufne w stosunku do mnie, ale też nie panikują - dają się głaskać w klatce, jedzą z ręki. Zaczęły głośno upominać się o przysmaki. Przy odrobinie cierpliwości i odpowiedniej dawce miłości nowy opiekun będzie miał wspaniałe, pro-ludzkie świnki. Dziewczyny miały kontakt z dziećmi, więc mogą zostać adoptowane przez rodziny z pociechami, jednak pod warunkiem, że dorośli będą sobie zdawać sprawę z tego, iż zwierzęta to nie zabawki, a kontakty dzieci ze świnkami będą nadzorowane.
Adopcja na zasadach SPŚM - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100 cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni podstawowych wymagań.