- wiek - młody, ok 1 roku
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 3593
- stan adopcyjny: W DS
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka oddana przez opiekuna razem z samicą z maluchami. Kazimierz I jest wielkim prosiaczkiem, waży 1,4 kg (stan na 20.08). Strachliwy, jeszcze nieufny do człowieka, nieśmiały. Bardzo potrzebuje towarzystwa drugiej świnki, tęskni za samicą, z którą przyjechał (z oczywistych względów są osobno). Schowany cały czas pod hamakiem jak tylko wchodzimy do pokoju. Na pewno będzie wymagał cierpliwego, spokojnego domu. Najchętniej do adopcji z synem (wątek Maluchy: Władysław, Siemowit, Ziemomysł ) lub do towarzystwa do innego samca, wysterylizowanej samicy.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo – u mnie, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: najchętniej trawa, reszta w fazie prób, pije z poidła,
# kontakt do osoby decyzyjnej – do mnie na PW (wiadomość prywatna) lub swinkimorskie28@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Joanka

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów