Moderator: pastuszek

i biegał jak szalony po wypuszczeniu z klatki
 i biegał jak szalony po wypuszczeniu z klatki  A dzisiaj już rewelacja. Zajada pięknie, biega, kwiczy i zachowuje się jak Maniek
  A dzisiaj już rewelacja. Zajada pięknie, biega, kwiczy i zachowuje się jak Maniek   
  Wyjada z miski Cavię Crispy, zagryza ziółkami i siankiem. Nie spodziewałam się, że kiedykolwiek ucieszy mnie tak widok świniaka chrupiącego siano.
  Wyjada z miski Cavię Crispy, zagryza ziółkami i siankiem. Nie spodziewałam się, że kiedykolwiek ucieszy mnie tak widok świniaka chrupiącego siano.  śliczności i zdrówka zyczymy
 śliczności i zdrówka zyczymy Liczę na to, że nowa żona ośmieli mojego świnia i trochę przytemperuje jego charakterek
  Liczę na to, że nowa żona ośmieli mojego świnia i trochę przytemperuje jego charakterek   

Jeszcze przez chwilę w osobnych klatkach będzie towarzystwo mieszkało, ale już obok siebie. Nie mogę się doczekać
 Jeszcze przez chwilę w osobnych klatkach będzie towarzystwo mieszkało, ale już obok siebie. Nie mogę się doczekać  
 Świneczka jest cudowna. Odważna, ciekawska i taka pozytywnie nastawiona do człowieka. Na pierwszym wybiegu zwiedziła całe mieszkanie, czym wprowadziła mnie w niemałe osłupienie. Maniek nigdy z dywanu nie schodzi, bo się paneli boi. Nie wspomnę już o tym, że inne pomieszczenia w domu jakby dla niego nie istniały. A Beza zupełnie odwrotnie. Zwiedziła kuchnię (ach, to tu jest stołówka
 Świneczka jest cudowna. Odważna, ciekawska i taka pozytywnie nastawiona do człowieka. Na pierwszym wybiegu zwiedziła całe mieszkanie, czym wprowadziła mnie w niemałe osłupienie. Maniek nigdy z dywanu nie schodzi, bo się paneli boi. Nie wspomnę już o tym, że inne pomieszczenia w domu jakby dla niego nie istniały. A Beza zupełnie odwrotnie. Zwiedziła kuchnię (ach, to tu jest stołówka   ), polazła do przedpokoju, wcisnęła się w każdy kąt. Jestem pod wrażeniem jej charakteru. A teraz leży w klatce z wyciągniętymi kopytami i obserwuje otoczenie
 ), polazła do przedpokoju, wcisnęła się w każdy kąt. Jestem pod wrażeniem jej charakteru. A teraz leży w klatce z wyciągniętymi kopytami i obserwuje otoczenie 
 Po wypuszczeniu z klatki (Maniek zwykle biega po pokoju jak jestem w domu) biegał na około klatki Bezowej i próbował wyważyć drzwi do lubej
  Po wypuszczeniu z klatki (Maniek zwykle biega po pokoju jak jestem w domu) biegał na około klatki Bezowej i próbował wyważyć drzwi do lubej   Towarzystwo się obwąchało, dało sobie kilka buziaków przez kraty i padło ze zmęczenia. I dobrze, bo tych śpiewów chyba już bym nie zniosła za długo.
 Towarzystwo się obwąchało, dało sobie kilka buziaków przez kraty i padło ze zmęczenia. I dobrze, bo tych śpiewów chyba już bym nie zniosła za długo. 
  Dzisiaj z kolei Beza od Mańka kopa dostała, bo tym razem ona próbowała go powąchać z tyłu
 Dzisiaj z kolei Beza od Mańka kopa dostała, bo tym razem ona próbowała go powąchać z tyłu  
  Beza skąd jest, jeśli można spytać? Nie kojarzę, by jakaś panna o tym imieniu była niedawno do adopcji w SPŚM, więc pewnie to inne żródło;)
  Beza skąd jest, jeśli można spytać? Nie kojarzę, by jakaś panna o tym imieniu była niedawno do adopcji w SPŚM, więc pewnie to inne żródło;)