Biegunki i miękkie bobki
Moderator: Dzima
-
Bunia
- Miejscowość: Łowicz
- Kontakt:
Re: Biegunki i miękkie bobki
Ojej tak mi przykro z powodu prosiaczka!

- Inez
- Miejscowość: Niedzica
- Kontakt:
-
anka
Kurcze,tak mi przykro,nie takich wiadomosci sie spodziewalam
dla swineczki
-
kasia1
Mój prosiek dzisiaj kiedy sobie spokojnie jak zawsz biegał pdszedł do mnie zrobił boba ale nie takiego jak zawsze tylko takie jakby niedokończonego z oderwanymi kawałeczkami i mokrego. Myślałam że to tylko jednorazowy przypadek więc się z nim zaczęłam z nim bawić , wyszystko jak zawsze ,ale zaczęło pojawac się więcej tych bobeczków i teraz piszę na forum bo niewiem czy mam pójść do weta czy po prostu dać mu 1/4 tableti węgla i nie dawać mu "mokrych rzeczy" tylko samo sianko i karmę . czy co???
- Inez
- Kontakt:
Ograniczyć "mokre" jedzenie nie zaszkodzi, ale na pewno warto znaleźć przyczynę czyli wizyta u weta, zanim stan się pogorszy, wtedy leczenie na pewno będzie szybsze. Świnki raczej nie mają biegunki z niczego.
-
kasia1
ten mój chrumcak jest po prostu dziwny! wczoraj miał bobeczki mokre a dziś już zwykłe no po prostu nie wiem!!!
- Inez
- Kontakt:
To mogło być chwilowe, np. po zjedzeniu dużej ilości warzyw czy zieleniny, ale obserwuj i w razie ponownego pogorszenia na linii bobkowej biegnij do weta.
-
Piorunowa
Współczujefelicia pisze:Niestety, świnka umarła. ;(
Zaczęła nagle piszczeć, myślę, że mogła być na coś jeszcze chora i ją bolało, nie wiem:(:( tak nagle jej się pogorszył stan, już nie zdążyłam do weta
- jadziulka
- Miejscowość: Lubin
- Kontakt:
Felcia skoro świnka piszczała przy siusianiu to pierwsze badanie jakie powinna miec zrobione to rtg,żeby potwierdzić, czy nie ma kamienia. kamienia się antybiotykiem nie wyleczy!