Jarmilka urodziła!(Mińsk Maz./Wa-wa)
Moderator: silje
-
Gaja
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: Jarmilka(rez.)oczekuje na rozwiązanie (Mińsk Maz./Wa-wa)
Kochani, chciałam Was poinformować, że dziś około godziny 18 Jarmilka urodziła dwa prześliczne maluszki
! Mama i dzieciątka mają się dobrze

-
BiankaB
- Miejscowość: Starogard Gdański
- Kontakt:
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Jarmilka urodziła!(Mińsk Maz./Wa-wa)
Hura!
Gratulacje! Jeszcze chyba nie wiadomo jaką płeć zasila liczbowe?(I jakościowo, rzecz jasna!

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Gratulacje!
No to z dziesięciu laborantek mamy szesnaście świnek
To się nazywa super promocja
Całe szczęście, że większość ciąży przebyły u nas, w spokoju i na dobrym wikcie - wszyscy są zdrowi, teraz już tylko dobre stałe domki
No to z dziesięciu laborantek mamy szesnaście świnek
Całe szczęście, że większość ciąży przebyły u nas, w spokoju i na dobrym wikcie - wszyscy są zdrowi, teraz już tylko dobre stałe domki
- Prosiak Srosiak
- Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
- Kontakt:
Gratulujemy
Piękne, wspaniałe, prosiaczek kropki
życzymy dużo zdrówka mamusi i pociechom. Oby maluszki rozwijały się zdrowe i jak najszybciej przybierały na wadze. 
Piękne, wspaniałe, prosiaczek kropki
Prosiak Srosiak[*] Elmo[*] Misia[*] Bisia[*] Emil[*] Amitka[*] Puszilda[*] Dariusz[*] Monster[*] Zuzanna[*] Kędzior[*] Sweety[*] Alicja[*] Gwiazdka[*] Zbysiu[*] Groszek[*] Lusia[*] Onyk[*]
-
misia1
- Miejscowość: ożarów mazowiecki
- Kontakt:
Ja widziałam fotkę. Mówię wam piękne są. 
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
No jak to - TY widziałaś!?! a MY???
Gaja, pokaż młode Jarmilki, plisss!
-
misia1
- Miejscowość: ożarów mazowiecki
- Kontakt:
Ma się chody. 
-
Gaja
- Kontakt:
Promocja jak się patrzy - dziewczyny wyrobiły niezłą normęporcella pisze:No to z dziesięciu laborantek mamy szesnaście świnekTo się nazywa super promocja
![]()
A najważniejsze, że wszystko się dobrze rozwiązało - młode mamusie urodziły bez problemów piękne maluszki
Co do zdjęć - wstawię Wam pierwsze ( te co widziała misia1
Dokładniejsza sesja foto będzie jutro, wybaczcie. Ale naprawdę są urocze.
Ważenie musiało być:
Młode nr 1 - samiec zapewne - 100 g.
Młode nr 2 - samiczka jak przypuszczam - 84g.
-
Gaja
- Kontakt:
Bohumil ( po lewej ) i jego siostra Złocieńka:

Imiona maluchów są związane siłą skojarzeń z ich mamą, Jarmilką, którą przejęłam do siebie już z tym pięknym, czeskim imieniem. Jeden z bardziej znaczących pisarzy czeskich, Bohumil Hrabal, ma w swoim dorobku książkę o tytule "Jarmilka" i to był mój punkt wyjścia do poszukiwania imion dla dzieciaków. Syn Jarmilki zwie się więc Bohumil ( mam nadzieję, że jego sławny imiennik nie miałby nic przeciwko ). Natomiast Złocieńka to imię pięknookiej krówki z jedynego utworu Hrabala skierowanego do dzieci. Malutka córeczka Jarmilki ma problem z jednym oczkiem ( jeszcze nie wiem czy to coś poważnego ) ale jest naprawdę urocza a to imię naprawdę mi do niej pasowało.
A teraz jeszcze trochę zdjęć rodzinnych:

Z mamą Jarmilką:

Jutro jedziemy do Medicavetu na wizytę ze Złocieńką ( mama i brat zabierają się dla towarzystwa ). Niestety nasza sprawdzona okulistka, dr Oliwia, przez kilka miesięcy będzie na zwolnieniu i nie przyjmuje w żadnej lecznicy
. Poza małą, niepokojącą zmianą na oczku Złocieńki, maluchy są okazem zdrowia i urody. Pełne werwy i radości, popkornują i gadają prawie 24 godziny na dobę. Jarmilka natomiast jest cudowną, ciepłą i cierpliwą mamusią 
Imiona maluchów są związane siłą skojarzeń z ich mamą, Jarmilką, którą przejęłam do siebie już z tym pięknym, czeskim imieniem. Jeden z bardziej znaczących pisarzy czeskich, Bohumil Hrabal, ma w swoim dorobku książkę o tytule "Jarmilka" i to był mój punkt wyjścia do poszukiwania imion dla dzieciaków. Syn Jarmilki zwie się więc Bohumil ( mam nadzieję, że jego sławny imiennik nie miałby nic przeciwko ). Natomiast Złocieńka to imię pięknookiej krówki z jedynego utworu Hrabala skierowanego do dzieci. Malutka córeczka Jarmilki ma problem z jednym oczkiem ( jeszcze nie wiem czy to coś poważnego ) ale jest naprawdę urocza a to imię naprawdę mi do niej pasowało.
A teraz jeszcze trochę zdjęć rodzinnych:
Z mamą Jarmilką:
Jutro jedziemy do Medicavetu na wizytę ze Złocieńką ( mama i brat zabierają się dla towarzystwa ). Niestety nasza sprawdzona okulistka, dr Oliwia, przez kilka miesięcy będzie na zwolnieniu i nie przyjmuje w żadnej lecznicy