Szczepan, Rufin, Ignacy - ds

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Szczepan, Rufin, Ignacy - ds

Post autor: Joanka »

RUFIN, IGNACY, SZCZEPAN
Panowie mieszkają razem i dość dobrze się dogadują - można adoptować w dowolnej konfiguracji ;)
Obrazek

IGNACY
Obrazek
Obrazek
Obrazek
- wiek -ok. 6 m-cy na 04.2018
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 4088
- stan adopcyjny: DS u p. Moniki, Bydgoszcz do innego samca
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka, jedna z ponad 100 świnek odebranych podczas w interwencji w Koninie. Ogólnie świnki odebrane w tej interwencji były w bardzo złym stanie.
W futerku miał lokatów w postaci: roztoczy i wszołów, aby go zabezpieczyć i pozbyć się niechcianych lokatorów, została nakropiona adwokatem. Ma zapalenie obu spojówek. Dodatkowo Ignaś jest na antybiotyku, ponieważ ma zapalenie górnych dróg oddechowych.
Obecnie już zdrowy, od 5.05 przyjmuje Fenbendazol, aby zabezpieczyć przed ewentualnym uaktywnieniem się e.cuniculi.

RUFIN
Obrazek
Obrazek
wiek -ok. 12 m-cy na 05.2018
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 4098
- stan adopcyjny: DS u p. Oli, Gdańsk do innego samca
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka, jedna z ponad 100 świnek odebranych podczas w interwencji w Koninie. Ogólnie świnki odebrane w tej interwencji były w bardzo złym stanie.
W futerku miał lokatów w postaci: roztoczy i wszołów, aby go zabezpieczyć i pozbyć się niechcianych lokatorów, została nakropiona adwokatem, od 5.05 przyjmuje Fenbendazol, aby zabezpieczyć przed ewentualnym uaktywnieniem się e.cuniculi.

SZCZEPAN
Obrazek
Obrazek
Obrazek
- wiek -ok. 10 m-cy na 04.2018
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 4099
- stan adopcyjny: DS dla p. Uli, Włocławek do innego samca
W futerku miał lokatów w postaci: roztoczy i wszołów, aby go zabezpieczyć i pozbyć się niechcianych lokatorów, została nakropiona adwokatem. Ma zapalenie obu spojówek. Dodatkowo Ignaś jest na antybiotyku, ponieważ ma zapalenie górnych dróg oddechowych.
Obecnie już zdrowy, od 5.05 przyjmuje Fenbendazol, aby zabezpieczyć przed ewentualnym uaktywnieniem się e.cuniculi.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów - świeżego praktycznie nie chce jeść ;) widać, że świnka miała bardzo ubogą dietę.
# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów ;)
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
Awatar użytkownika
katia
Miejscowość: Ustroń
Kontakt:

Re: Chorujący Ignacy niespiesznie szuka kumpla [T-ń]

Post autor: katia »

Przynajmniej on nie wygląda na głodzonego :roll: Piękna świnia!
Czupi i Milka : viewtopic.php?f=55&t=8592
Obrazek
Awatar użytkownika
Klaudia_1396
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Klaudia_1396 »

O boziuu jak mój Kazio..już go kocham :love:
Obrazek
Kazik : -.12.2012 - 07.02.2018 :candle:
Puszek : 01.11.2016 :świnka1:
Helios Cavior : 10.04.2018 :świnka2:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Przemiły! I taki jakby nieśmiały... Trudno się w nim nie zakochać! :buzki: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Edith

Post autor: Edith »

Wyjatkowo piekny chlopak! :buzki:
Awatar użytkownika
AgnesP
Miejscowość: Warszawa - Mokotów
Kontakt:

Re: Ignacy, Rufin, Szczepan lecząc się - wyglądają domku [T-

Post autor: AgnesP »

Rufinek :love: :love:
od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
Przelotem lub na DT były u mnie Pszczółka, Limona, Piryt, Argonit, Farcik, Szyszka, Stasiek i Franek.
Moje tymczasy: 0
Moje obcne stałki to Sitamona i Ktosia
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Ignacy, Rufin, Szczepan lecząc się - wyglądają domku [T-

Mamy to - pierwsza rezerwacja :jupi: miał być Ignacy, padło jednak na Rufina ;) pozostali chłopcy polecają do adopcji :102:
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
Ulajur

Re: Ignacy, Szczepan lecząc się -wyglądają domku/Rufin REZ [

Post autor: Ulajur »

Wszystkie chłopaki cudne! :love: Czy pozostali dwaj do wzięcia w komplecie, czy można adoptować jednego? Mam prośka, który potrzebuje kolegi... :świnka1:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Ulajur pisze:Wszystkie chłopaki cudne! :love: Czy pozostali dwaj do wzięcia w komplecie, czy można adoptować jednego? Mam prośka, który potrzebuje kolegi... :świnka1:
Odpisałam PW

Rufinek w sobotę będzie wyprowadzał się do domku :yahoo:
Ulajur

Post autor: Ulajur »

hop hop! :meeting: co słychać u chłopaków? :świnka2: :świnka1:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”