Nie. Dziś koniec diety, ale nie szaleję z porcjami
Szkatuła nie ma sterylki, ale ma cysty. Małe i nie rosną, kontroluję od ponad 2 lat.
Chimera niestety ma większe i rosną. Poza tym jest sporo młodsza od Szkatuły i w jej przypadku mogę pomyśleć nad sterylizacją.
Właśnie coś tak nie mogłam sobie przypomnieć żeby Szkatuła miała sterylkę. Jak cysty nie rosną to nie ma co szaleć z operacjami.
Ja dzisiaj rozmawiałam ze swoją wetką to mówiła, że była niedawno na jakieś konferencji na której była jakaś super doktor z Holandii i ona odradzała profilaktyczne sterylizacje u świnek. Dopóki cysty nie rosną, nie ma guzów na macicy to ona zaleca obserwacje.
Zabieg udany, wybudziła się, pojadła....już byłam w drodze po nią, nie zdążyłam się nawet pożegnać. Podobno 10 min przed moim przyjazdem wyglądała jakby próbowała złapać powietrze. Reanimacja nie pomogła.
Dzima , nawet nie wiem co napisać, tak strasznie mi przykro... Dlaczego one nas tak szybko opusczają, płaczę razem z Tobą, niedawno ją głaskałam... Zuleńko
Biedna Zula Biedna Dzima Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy... Strasznie mi przykro. Ostatnio zbyt dużo prosiaków odchodzi...
Trzymaj się Dzima!
Dla Zuli
Moje prosiaki : Klementynka / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek