Pago - zamieszkał w Pruszkowie

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Pago [Sztum] - adopcja wstrzymana

Post autor: silje »

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
mille

Post autor: mille »

Na pocieszenie dla Pago. . To była zmiana o stosunkowo niskim stopniu zjadliwości ..przerabialam to w zeszłym roku z Nepiisiem ..i co istotne przez ponad półtora roku od operacji nie nastąpiła wznowa, liczy się żeby potencjalny ds był świadomy ze Pago to swinek wymagający częstszych kontroli ,badania t4 co ..około 6 tyg ..kontroli radiologicznej oklicy klatki piersiowej gdyż tam w srodpiersiu lubią się lokalizac potencjalne ogniska re.. to nie powinno przekreślac jego szans na adopcje . .. powodzenia Maluszku !!! I tyj tyj na Zdrowie !!! ;)
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

O kurczę, a to jednak zawsze człowiek ma nadzieję, że to nie będzie nic "wielkiego"... :/ ale szybko wyłapane, więc duża szansa, że nie było przerzutów! Dla Pagusia :fingerscrossed: musi być dobrze, bo chłopakowi się to należy!
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Trzymam za Pago żeby jak najdłużej nie było wznowy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek
magmagpie

Post autor: magmagpie »

:fingerscrossed: za Pago i za jego zdrowie, oby jak najdłużej w świetnej formie :)
:buzki: :buzki: :buzki:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Skoro tak pięknie przybiera na wadze, to raczej powinien pożyć. Wiem, że ciężko jest wiedzieć coś takiego, ale skoro mamy świadectwo, że po takim zabiegu można żyć bez wznowy przynajmniej 1,5 roku, to nie jest źle. Zdrowe świnie nagle umierają mając mniej niż 1, 5 roku.
Żyj lwie i znajdź kochający dom!
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Z tego co wiem, to świnek Nepi, o którym pisała mille odszedł po 1,5 roku bez wznowy z zupełnie innego powodu (kamień w cewce). Tak, że i dla Pago jest nadzieja, że wycięta wcześnie zmiana nie zdążyła dać przerzutów. Na razie świń ma się świetnie. Waży obecnie 1070g.
Martwi mnie tylko to, że już prawie dwa lata (!) siedzi u mnie na DT i nie było żadnych konkretnych zapytań o niego. Szkoda, bo świń piękny, choć muszę przyznać, że charakterny wobec innych świnek. Dla człowieka- super :love:
Teraz pewnie będzie mu jeszcze trudniej. Potencjalny DS musi mieć na uwadze, że trzeba będzie kontrolować stan zdrowia,robić te RTG i badania krwi - dla spokojności.
O kastracji już nie myślę. A przynajmniej nie teraz. Szczerze, to sama już nie mam planu na niego. Z innym samcem się nie dogada na pewno, samiczek sterylek nie ma.. Na tą chwilę chyba idealnie by było, gdyby znalazł się DS, w którym Pago miałby świńskie sąsiedztwo przez kratki. Tak myślę.
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Pagusiu.. taki piękny! Mój skryty faworyt! Z wyglądu zupełnie jak narzeczony Kwoczki ;) Mocno trzymamy kciuki za zdrowie i piszcie, jakby coś było potrzeba :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

A gdzie można obejrzeć tego narzeczonego? Pago miał kiedyś dziewczynę, ale już nie pamiętam która to była.

Póki co świnek ma się dobrze. Za dwa dni jadę z prosiakami na korekty i przeglądy, ale dr Judyta powiedziała, że jeśli wszystko jest ok, to Pago ma się stawić na kontrolę przy kolejnej okazji, czyli za jakieś 3 tygodnie.
ViaCaVia
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Ach, nie! Nie ma narzeczonego! :lol: (Kwoczka z pewnością żałuje) Ale Pago byłby dla Kwoki idealny! Troszkę są podobni, ładna z nich byłaby para.. Tylko co na to Foka? Ech, piękny ten Paguś.. :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”