Lesio i Gniewoszek, Ziemek ds z Warszawy

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Falbala

Lesio i Gniewoszek, Ziemek ds z Warszawy

Post autor: Falbala »

Ziemek
Obrazek
Nr adopcyjny: 4368
Stan adopcji: w ds
Historia świnki: urodzony w domu tymczasowym jako najmniejsza świneczka z miotu pięciu świnek ( waga 60 g)
Miejsce, w którym przebywa świnka: w ds w Warszawie
Informacje dotyczące diety: sianko, sieczka z traw, karma Brit, Rodicare Basic, CC, warzywa, zioła
Kontakt: PW Falbala, joannacudna@onet.pl, https://m.facebook.com/Dom-Tymczasowy-S ... =bookmarks

Lesio
Obrazek
Nr adopcyjny: 4369
Stan adopcji:do adopcji z bratem lub do samczyka albo wykastrowanej samiczki
Historia świnki: urodzony w domu tymczasowym jako jeden z większych prosiaczków z miotu pięciu świnek ( waga 83 g)
Miejsce, w którym przebywa świnka: u Falbali w Warszawie
Informacje dotyczące diety:sianko, sieczka z traw, karma Brit, Rodicare Basic, CC, warzywa, zioła
Kontakt: PW Falbala, joannacudna@onet.pl, https://m.facebook.com/Dom-Tymczasowy-S ... =bookmarks

Gniewoszek
Gniewoszek z prawej strony z bratem Lesiem
Obrazek
Nr adopcyjny: 4370
Stan adopcji:do adopcji z bratem lub do samczyka albo do wykastrowanej samiczki,
Historia świnki: urodzony w domu tymczasowym jako jeden z większych prosiaczków z miotu pięciu świnek ( waga 85 g)
Miejsce, w którym przebywa świnka: u Falbali w Warszawie
Informacje dotyczące diety: sianko, sieczka z traw, karma Brit, Rodicare Basic, CC, warzywa, zioła
Informacje o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Jolka
Link do wątku mamy chłopaczków Żywii: viewtopic.php?f=98&t=9028
Uwagajako osoba znająca najlepiej świnki przebywające u mnie w domu tymczasowym, zastrzegam sobie wybranie najlepszego opiekuna dla tych maleństw. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna a także podpisanie umowy adopcyjnej. Posiadanie klatki min. 120 cm dla dwóch samczyków, dostęp do lekarza weterynarii ze specjalizacją od zwierząt egzotycznych, dieta odpowiednia dla świnek morskich i zapewnienie codziennych wybiegów.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2018, 21:30 przez Falbala, łącznie zmieniany 14 razy.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Ziemek, Lesio i Gniewoszek ( synowie Żywii) z Warszawy

Post autor: jolka »

Chłopaki cudaki :love:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Falbala

Chłopcy rosną jak na drożdżach. Ziemek, najmniejszy waży tylko 85 g, albo już biorąc pod uwagę małą wagę urodzeniową. Jest w ergicznym chłopczykiem, który chodzi za mamą krok w krok. Je ładnie sianko, skubie warzywa starte na tarce i wcina sieczkę. Lesio waży 121 g. Od początku był jednym z większych dzieciaczków. To raczej spokojny prosiaczek, chociaż cicha woda brzegi rwie i dopiero poznajemy się. Pewnie chłopak jeszcze nie pokazał całego swojego potencjału. Gniewoszek waży 114 g. Ciągle podskakuje, czy z nadmiaru emocji a może jest zwyczajnie wesoły. Przecież wszystko wokoło jest nowe i ciekawe. Każdy dzień dla tych maluchów to niespodzianka od życia. Nowe odgłosy dochodzące z drugiego pokoju, gdzie są moje świnki, zapachy i smaki jedzenia. Ich noski, uszka i pyszczki oraz oczywiście łapki ciągle się ruszają. Chyba że akurat piją mleko schowane w długie, miękkie i ciepłe futerko swojej mamy Żywii. Zaczęli rywalizować o miejsce przy misce, rozpychają się w kąciku, gdzie leżakują przytulone do siebie. Gdy patrzę na nich to nasuwa mi się jeden wniosek. Świnki to idealne zwierzątka. Kocham świnki ;) :D
brasilka2
Kontakt:

Post autor: brasilka2 »

Wysłałam PW.
Falbala

brasilka2 pisze:Wysłałam PW.
Nic nie dostałam.
brasilka2
Kontakt:

Post autor: brasilka2 »

OK, teraz maila napisałam - mam nadzieję, że dojdzie :)
Falbala

Re: Ziemek, Lesio i Gniewoszek synowie Żywii z Warszawy

Jeden z chłopców został wstępnie zarezerwowany. Dwóch nadal szuka domu, najlepiej razem.
Falbala

Chłopcy rosną w oczach. Każdy gram cieszy mnie przy każdym ważeniu. Ziemek najmniejszy, ale daje sobie doskonale radę. Dziś na wadze , gdy postawiłam ukazało się magiczne 100 g. Lesio i Gniewoszek idę pyszczek w pyszczek , 132 g obaj. Dzisiaj cała piątka chrupała razem z mamą brokuła. Kłócąc się przy tym i wyrywając sobie warzywo. A kto wygrał? Oczywiście najmniejszy. Jak widać gabaryty nie mają znaczenia. Ma duszę lwa. Lesio chyba jest najłagodniejszy a Gniewoszek mu wtóruje. Widać kto rządzi w tym stadzie. Mała czarna dziewczynka Dziewanna :D
Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Aneta914 »

Jak będziesz potrzebowała chłopaków dać gdzieś na DT, to Poznań zaprasza (psychofanka rozetek) :lol: Są cudni! :love:
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Falbala

Aneta914 pisze:Jak będziesz potrzebowała chłopaków dać gdzieś na DT, to Poznań zaprasza (psychofanka rozetek) :lol: Są cudni! :love:
to może adoptujesz chłopców ;) Mam cichą nadzieję, że jednak w Warszawie znajdą dom i nie będą musieli daleko jechać . A są przepiękni. Ja jestem z każdym coraz bardziej zachwycona tymi maleństwami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”