Złocieńka/ Mińsk Maz./

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Re: Złocieńka/ Mińsk Maz./

Post autor: Gaja »

Z życia klatki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
lunorek
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: lunorek »

I jak tam to małe cudo? Cały czas jej po cichu kibicuję :love:
Gaja
Kontakt:

Male ( ale chyba niezbyt male, bo waży już grubo ponad 800 g ) cudo ma się nieźle. Co więcej, wychodzi na to, ze z wiekiem wiekiem wyostrza się jej charakterek - kiedyś potulna i uległa, teraz rozstawia ( a przynajmniej stara się ) inne świnki po kątach. Dobrze, ze jej koleżanki z klatki mają przyjazne charaktery, bo inaczej dochodziłoby do niezłych scysji. Dodatkowo Złocieńka jest bardzo namolna gdy ma rujkę, wiec ogólnie w zagrodzie jest wesoło. Tak sobie myślę, ze dobrze by było, aby znalazł się DS w niedużej odległości od Mińska, tak na wszelki wypadek, gdyby Złocieńka nie dogadała się z koleżanką/koleżankami.

Co do zdrówka świnki - wszystko jest ok, nic złego sie nie dzieje z oczkiem ( i nic złego się dziać nie będzie ). Jedyne o czym musi pamiętać przyszły domek to to, że gdy Złocieńka skończy rok, trzeba zrobić kontrolne badanie usg jamy brzusznej (głownie nerek ), bo jest to zalecenie po badaniach kontrolnych wykonanych w okresie około-operacyjnym ( standardowe badanie krwi przed zbiegiem plus usg jamy brzusznej po lekko niepokojących wynikach tych badan ) . Zaznaczam, ze świnka obecnie jest okazem zdrowia, kontrolne usg jest na wszelki wypadek. Oczywiście dotychczasowa dokumentacje medyczna przyszły ds otrzyma wraz ze świnką.
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Jak maleńka? Moja faworytka... Tylko jakby ją połączyć z moimi? Chyba niewykonalne... :cry: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Gaja
Kontakt:

Złocieńka ma się dobrze. Rozstawia moje dziewczyny po kątach, ma charakterek. Moje dojrzałe świnkopanie ( najmłodsza 4 lata) traktują ją trochę jak rozpieszczoną małolatę, ale na wszelki wypadek nie wchodzą z nią w poważniejsze sprzeczki, więc pożycie w zagrodzie można, mimo wszystko, uznać za udane.
Beatrice, chciałabym, aby Złocieńka znalazła taki dom jak u Ciebie, ale też nie wiem "jak to ugryźć". Ostatnio nawet rozmawiałam o takim przypadku z panią weterynarz, i ona odradziła, choć sama się przyznała, że w świetle różnych badań, to ona już sama nie wie, ale "na wszelki wypadek"...
Awatar użytkownika
zoira
Kontakt:

Post autor: zoira »

Podrzucam wątek szukającym dziewczynki, szkoda że zdjęcia z pierwszego posta wygasły...
Awatar użytkownika
lunorek
Kontakt:

Post autor: lunorek »

Ja do niej co rusz zaglądam, mimo, że ja pro łysa :roll: Szkoda, że taka bojowa baba z niej, bo u mnie niestety prawie same takie i 70% moich rozstawić po kątach się nie da. Leją się na łączeniach równo dziewuchy...
Gaja
Kontakt:

zoira pisze:Podrzucam wątek szukającym dziewczynki, szkoda że zdjęcia z pierwszego posta wygasły...
Wygasły, boleję nad tym.. Ja przez zapodaj.net wstawiam, najwidoczniej niezbyt długo u nich zdjęcia się trzymają. Muszę pomyśleć o innym serwerze, tym bardziej, że zdjęcia wygasły też w innych moich wątkach...
lunorek pisze:Ja do niej co rusz zaglądam, mimo, że ja pro łysa :roll: Szkoda, że taka bojowa baba z niej, bo u mnie niestety prawie same takie i 70% moich rozstawić po kątach się nie da. Leją się na łączeniach równo dziewuchy...

Ona nie łysa ale równie urokliwa ;) Ale bojowa niestety... najbardziej "poszkodowana' jest moja Zuzia - babsko do tej pory sprawowało rządy w zagrodzie, ale po niedawnej operacji i spadku hormonów ( tarczyca ) straciło animusz samicy alfa, i teraz zbiera "cięgi" od Złocieńki...
Gaja
Kontakt:

zoira pisze:Podrzucam wątek szukającym dziewczynki, szkoda że zdjęcia z pierwszego posta wygasły...
Wygasły, boleję nad tym.. Ja przez zapodaj.net wstawiam, najwidoczniej niezbyt długo u nich zdjęcia się trzymają. Muszę pomyśleć o innym serwerze, tym bardziej, że zdjęcia wygasły też w innych moich wątkach...

lunorek pisze:Ja do niej co rusz zaglądam, mimo, że ja pro łysa :roll: Szkoda, że taka bojowa baba z niej, bo u mnie niestety prawie same takie i 70% moich rozstawić po kątach się nie da. Leją się na łączeniach równo dziewuchy...

Ona nie łysa ale równie urokliwa ;) Ale bojowa niestety... najbardziej "poszkodowana' jest moja Zuzia - babsko do tej pory sprawowało rządy w zagrodzie, ale po niedawnej operacji i spadku hormonów ( tarczyca ) straciło animusz samicy alfa, i teraz zbiera "cięgi" od Złocieńki...
Gaja
Kontakt:

Ona nie łysa ale równie urokliwa ;) Ale bojowa niestety... najbardziej "poszkodowana' jest moja Zuzia - babsko do tej pory sprawowało rządy w zagrodzie, ale po niedawnej operacji i spadku hormonów ( tarczyca ), straciło animusz samicy alfa, i teraz zbiera "cięgi" od Złocieńki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”