Podfruwajka [*], Dyrdymałka i Fidrygałka ds Warszawa
Moderator: silje
Re: Podfruwajka leczenie,Dyrdymałka i Fidrygałka ds Warszawa
Fidrygałka już w nowym domu. Podfruwajka zamieszkała razem z Hellą i Małgorzatą.
Mała została zaakceptowana przez moje dziewczyny, gdy Podfruwajka została sama po adopcji Helli i Małgorzaty. Pozwalają jej leżeć w domku, pierwsza dobiega do miski z karmą i czeka na warzywa. Niestety kolejne ważenie pokazało spadek wagi o ponad 100 g. Guz na szyi też urósł. Miałam pojechać na kontrolę krwi za dwa tygodnie, Ale jedziemy jutro na cito. Dokarmiam kruszynę karmą ratunkową i na kolanach dodatkowo. Nadal bardzo dużo pije. Ma zwiększoną dawkę Metizolu a t4 nie chce spadać. Dużo śpi. Wygląda wtedy jak mała futrzasta kuleczka. Zaczęła kopać dołki w trocinach, pewnie dla ochłody. Wtedy jeszcze bardziej jej nie widać w klatce. Tylko brzuszek porusza się podczas snu, uszy opadają. Przynoszę jej mniszki, babkę, pięciornik, koniczynę, liście poziomki i trawę z łąki. Albo zanoszę ją w cień i karmię na kolanach. Dziś był dzień strzyżenia. Będzie jej chłodniej i lżej. Z peruwianki po metamorfozie wygląda jak rozetka.
- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
Wyrazy uznania za opiekę
i trzymamy kciuki za zdrowie...

Byłyśmy z małą wczoraj na badaniu krwi. Wyniki wątroby w górnej granicy i T4 też wzrosło do poziomu z początku leczenia. Zęby zaczęły przerastać i to wszystko w ciągu tygodnia pomimo podawania leków. Zaczęła robić brzydkie bobki, więc dr zabrała próbkę do badania. Pasożytów nie ma, więc to pewnie przez wątrobę. Dziś pojechałyśmy z Podfruwajka na badanie zębów i ewentualnej korektę, ale po wynikach takich krwi mała została w szpitalu. Dostanie kroplówki i leki dożylnie. Tak mi jej szkoda. Specjalnie zabrałam jej dziś do towarzystwa Żywię, myśląc, że wrócą do domu razem. W ostatnich dniach, gdy dokarmiałam Podfruwajkę, zaczęła mu usypiać na kolanach. Mam nadzieję, że za kilka dni usłyszę dobre wieści. Teraz nikt małej nie chce poddać narkozie a tym bardziej operować.
- Świnkolub
- Kontakt:
Trzymajcie się!
Trzymamy kciuki za obie
Trzymamy kciuki za obie

Dziś mała bardzo źle się poczuła. Dr mówiła, że była słabiutka i przewracała się. Dodatkowo po wczorajszym badaniu okazało się, że ma zapalenie ucha środkowego. Zrobiono jej korektę zębów, bo przerosły siekacze i trzonowce. Wieczorem zaczęła sama jeść i po antybiotykach poczuła się lepiej. Kruszynka jest u pani weterynarz w domu pod bardzo dobrą opieką. Kciuki nadal potrzebne.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:

A co dostaje na zapalenie ucha? Ja mam u siebie Ogryzka, bo jego DT nie dawał rady. Chłopak ma tak ostre zapalenie, że z bólu przestał jeść i od tego zaczęły się problemy z zębami. Od wczoraj ma zmieniony antybiotyk- oksytertracyklinę.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- Świnkolub
- Kontakt:

Trzymam kciuki i za dziewczynkę, i za Ogryzka...

Podfruwajka dostaje to samo, co Ogryzek, czyli oxytet.
Maleńka pobiegła za TM...