Karmi [T-ń] DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaC
Miejscowość: Toruń okolice
Kontakt:

Karmi [T-ń] DS

Post autor: AniaC »

KARMI

Obrazek

nr adopcyjny: 4678
Wiek ok. 1.5roku
stan adopcyjny: DS p.#p.Jola T. (Toruń)

# historia zwierzęcia: dziewczynka oddana przez osobę prywatną- nie znamy jej historii poza tym, ze Pani byla zdeterminowana na pozbycie się Karmi, która okazala się wyjątkową, rudziutką panienką - spokojna, choć wciąż jeszcze wystraszona- intensywnie się miziamy, coraz chętniej bierze jedzonko z ręki. Uczymy się jedzenia karmy, choć idzie to bardzo powolutku. Warzywa i sianko je chętnie. Po ząbkach było widać (szare), że jedzenie którym byla karmiona (chuda byla baaarfzo) musiało pozostawiać wiele do życzenia...Podajemy Wit c i myślę, że dobrze by było podtrzymać podawanie jeszcze dłuższy czas. Mega fajna prosiaczkowa panna.

# miejsce gdzie przebywa świnka i u kogo: ok.Torunia, AniaC
# informacje dot. diety: odkarmiamy się- apetyt dopisuje CC, CN, warzywa wszelkiego rodzaju, zióka oraz wszystkie suszki
# osoba decyzyjna- AniaC aniusiacel@wp.pl
# informacja kto wydał zgodę na założenienie wątku: ja

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów
Ostatnio zmieniony 24 lip 2019, 17:39 przez AniaC, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Re: Karmi [T-ń] WOLNA

Obrazek
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Post autor: Świnkolub »

O rety, cudności :buzki:
Kolejna niechciana świnka, a taka słodka i piękna... Ech... :cry:
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Chyba lepiej, że niechciana... nie wiem czy mieli ją czym karmić... za to na % było...
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Przecudnej maści fuciorko, słodka panieneczka! Niech dalej się juz tylko wiedzie! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

A propos jedzenie nieodpowiednie. Dzwoniłam do takiej kobiety z OLX jak szukałam świnki i na pytanie czym karmi odpowiedziała, że suchą karmą i owocami :|

Cudna świnka :buzki:
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
jollka
Miejscowość: Toruń
Kontakt:

Post autor: jollka »

Witam
Jestem zainteresowana adopcją Karmi do dwóch dorosłych samiczek :świnka1: :świnka2: Napisałam do Pani maila w tej sprawie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”