Powsinoga okolice Warszawy - ds

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Falbala

Powsinoga okolice Warszawy - ds

Post autor: Falbala »

Powsinoga
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Historia świnki: Prosiaczek oddany przez osobę prywatną. Był świnką podwórkową na wsi z ogrodzonym terenem, gdzie pasł się w sezonie. Zdarzało mu się uciec do kur i tam się posilić. Czasami w okresie letnim zostawał na noc. W domu mieszkał w klatce, samotnie przez całe swoje życie. Dzieci szybko się znudziły świnką a w domu zamieszkał nowy domownik, kot, który zaczął polować na mniejsze zwierzątko.

Wiek świnki: 3 lata
Numer adopcyjny: 4785
Informacje dotyczące adopcji zwierzęcia: do adopcji do drugiego samczyka lub wykastrowanej samiczki
Stan adopcji: kwarantanna
Miejscowość, w której przebywa świnka oraz u kogo: Kąty Czernickie w domu tymczasowym u Falbali
Informacje dotyczące diety: Powsinoga uczy się nowych smaków warzyw, karmy CN, ziół. Jego główny posiłek stanowiła trawa i ziarna. Siano zjada w bardzo małych ilościach. Świeżą trawę dostaje codziennie oraz różne zioła takie jak: mniszek lekarski, babka szerokolistna, lancetowata, pięciornik gęsi, pokrzywę, żółtnicę pospolitą, krwawnik, tasznik, rumianek czy liście drzew: brzozy, lipy, jabłoni, śliwki, gruszy, wierzby, krzewów: porzeczki, winogron, malin, jeżyny.
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW Falbala, mail joannacudna@onet.pl, https://m.facebook.com/pages/category/C ... 528618087/
Kto wydał zgodę na założenie wątku : Falbala
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 15:04 przez Falbala, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Re: Powsinoga okolice Warszawy - kwarantanna

Post autor: doma2005 »

Ale przystojniak :love:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Powsinoga okolice Warszawy - kwarantanna

Post autor: jolka »

:fingerscrossed: za domek , a niebawem WPA :like:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Falbala

Re: Powsinoga okolice Warszawy - rezerwacja

Powsinoga razem ze mną pojechał wczoraj na łączenie do nowego kolegi. Początkowo wszystko przebiegało wręcz idealnie. Mały położył się obok kolegi Gucia i wtulił w niego. Po jakimś czasie zaczął wariować, może ze strachu. Wskakiwał na Gucia, potem się kładł z rozłożonymi tylnymi łapkami. Cały czas szybko oddychał z tych emocji. Przez kilka godzin nic nie jadł. Minutę odpoczywał i znów pokręcił chwilę pupką, by położyć się w kąciku. Gucio oberwał w wargę. Miał już dość tego namolnego prosiaczka. Łączenie zostało przerwane. Powsinoga został na tydzień w oddzielnej klatce, by emocje opadły. Jeśli kolejne łączenie nie uda się, to wróci do mnie.
    Zdjęcie na początku zapoznania świniorków.
    Obrazek
    Awatar użytkownika
    Dzima
    Miejscowość: Rogoźno
    Kontakt:

Post autor: Dzima »

Wyjaśnione.
    Pyrka
    Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
    Awatar użytkownika
    AgnesP
    Miejscowość: Warszawa - Mokotów
    Kontakt:

Post autor: AgnesP »

to łączenie przypomniało mi moje pierwsze łączenie mojego Karmela. Był tak szczęśliwy, że dostał kolegę, że aż był upierdliwy w okazywaniu tej radości. Gdyby miał ogon to merdał by nim. Drugi prosiek nie był tak podekscytowany, ale był zestresowany nowym miejscem. Z perspektywy czasu wiem, że powinnam najpierw oswoić Karmela z tym, że będzie nowy kolega.
    od 2015 mieszkali u mnie panowie Karmel, Fikus, Peru, Blues, Onyx, Barnaba - ale są już za TM.
    Przelotem lub na DT były u mnie Pszczółka, Limona, Piryt, Argonit, Farcik, Szyszka, Stasiek i Franek.
    Moje tymczasy: 0
    Moje obcne stałki to Sitamona i Ktosia
    Falbala

W sobotę prosiaczki dogadały się bez problemu. Trochę zgrzytania, skakania i innych odgłosów było. Ale krótko. I tego samego dnia Powsinoga/Stefan oraz Gucio za aeitali do nowej klatki.
    ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”