April, mała biało-ruda DS [nowy dwór gd]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Re: April, mała biało-ruda DS [nowy dwór gd]

Post autor: margonel »

Też bym chciała ich pokazać, ale, wstyd się przyznać, nie umiem :redface:
Wszelkie instruktaże o przesyłaniu i zamieszczaniu zdjęć są dla mnie niezrozumiałe. Co już mi się wydaje, że pojęłam, to w praktyce okazuje się, że nie ! A 27 listopada jest rocznica przyjazdu do mnie Kajtusia i Piniuszka (niegdyś Ołówek i Długopis SPŚM). Chciałam to uczcić ożywieniem ich wątku i pokazaniem całej czwórki. Niestety, nic mi z tego nie wychodzi. Nawet zdjęć z telefonu nie umiem przesłać gdzie trzeba. Aż mi smutno.
Awatar użytkownika
Świnkolub
Miejscowość: Ostrołęka
Kontakt:

Post autor: Świnkolub »

Zdrowych, pogodnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia życzy nasza świnkowo-człowiekowa rodzina wszystkim miłośnikom świnek morskich, opiekunom w DT, użytkownikom forum i darczyńcom :D
:choinka: :balwan:
Awatar użytkownika
Świnkolub
Kontakt:

W życiu stadnym Aprilki zaszła poważna zmiana - rodzina wzbogaciła się o nową córeczkę adopcyjną Sabrinkę. April z zainteresowaniem i bez cienia agresji obwąchała intruza, który nie wiadomo skąd pojawił się za kratkami. Na drugi dzień obsługa zorganizowała szwedzki stół i było tak grzecznie, że dziewczyny postanowiły na szybko coś zaimprowizować. Wieczorem zrobiło się ciekawiej, bo April nagrzana hormonami zmieniła się z okrąglutkiej buły w białą błyskawicę :lol: Zwykle tylko gęga wniebogłosy i próbuje ujeżdżać Rodzynkę :roll: której to nie zawsze przeszkadza, bo dziewczynki są dość zgrane i nawet rujkują w podobnym czasie bez szkody dla żadnej... Teraz też zgodnie w dwójkę próbowały "nowej" pogonić kota :roll: więc pani z obsługi miała nocny pokaz gonitwy w kółko i leżingu na zmianę. Tym bardziej że "nowa" ma własne zasady tej "zabawy" i staje do konfrontacji face to face... Na szczęście ruja się kończy, sytuacja z godziny na godzinę wraca do normy. Futra nie latają, apetyty dopisują wszystkim i oby tak dalej :pray:
Awatar użytkownika
Świnkolub
Kontakt:

Aprilka dobrze zniosła powiększenie rodziny. Po dwóch tygodniach mamy zgodne chrumkanie pięciu osób przy żarełku. A jedzenie to to, co April kocha najbardziej :lol: Nie mamy już złudzeń, że będzie mniej płochliwa. Byle ruch palcem i sieje popłoch na podwórku. No ale co tam. Ważne, że ma rodzinę, spokojne miejsce do życia i dużo siana :peace:
magmagpie

Post autor: magmagpie »

Z czego sianko i spokój są święte! :D
Awatar użytkownika
Świnkolub
Kontakt:

No i awans w hierarchii Karmelci oznacza niestety spadek Aprilki. April jest bardzo ugodowa, ale życiowo sprytna. Szybkością i zwinnością nadrabia brak tupetu :świnka1: Karmelka jest absolutnie nieskoczna, a Api hop! I patrzy z góry, gdzie Karmelka nie dosięga :lol: Doskonale robi uniki, zwody, ucieka z kęsem, który podkradła, kiedy tamte się przepychały, ustalając, która ważniejsza w stadzie. Pięć charakterów :meeting:
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Jaka śliczna rodzinka ! :buzki:
A jakie imiona noszą księżniczki, bo znamy tylko dwa ?
Awatar użytkownika
Świnkolub
Kontakt:

margonel pisze:Jaka śliczna rodzinka ! :buzki:
A jakie imiona noszą księżniczki, bo znamy tylko dwa ?
No bo to wątek Aprilci :) Nieadopcyjne dziewczynki to siostry, "pompony" Czekoladka i Muffinka, no i rozetkowa córka tej drugiej, Rodzynka. Czeko jest idolką April od pierwszego dnia adopcji. Wyniuchała malucha w sianie, wylizała i zasłoniła przed zazdrosną Rodzynką. Jest najważniejszą przyjaciółką Aprilki, co się przekłada na wspólne leżakowanie w jednym domku. To jest po prostu piękne :love: Oczywiście od tamtej pory Rodzynia dawno się zaprzyjaźnila z April, ale jest numerem dwa do gonitw w rui.
Na jednym ze starszych zdjęć w tym wątku są podpisane wszystkie cztery.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”