Na pewno będziemy tą okazję świętować corocznie
 Na pewno będziemy tą okazję świętować corocznie   Na początku były przestraszone i zmęczone podróżą. Jednak szybko odnalazły się w nowej klatce, podzieliły między siebie pokoje: samica alfa- Łączka zajęła cały duży domek, a Wełenka polubiła pięterko i miejsce pod hamakiem. Ściółka z peletu i trocin lnianych okazała się zbyt niewygodna dla hrabiowskich loszek. Tak się wierciły podczas leżenia, że musiałam szybko polarki wrzucić i wyścielić legowiska. Apetyt loszkom dopisuje, nie marudzą nawet i nie wybrzydzają. Na razie z jadłospisu odpadła rukola i roszponka, a smakołyk stanowi natka pietruszki. Oczywiście podstawa to karma CC i sianko.
 Na początku były przestraszone i zmęczone podróżą. Jednak szybko odnalazły się w nowej klatce, podzieliły między siebie pokoje: samica alfa- Łączka zajęła cały duży domek, a Wełenka polubiła pięterko i miejsce pod hamakiem. Ściółka z peletu i trocin lnianych okazała się zbyt niewygodna dla hrabiowskich loszek. Tak się wierciły podczas leżenia, że musiałam szybko polarki wrzucić i wyścielić legowiska. Apetyt loszkom dopisuje, nie marudzą nawet i nie wybrzydzają. Na razie z jadłospisu odpadła rukola i roszponka, a smakołyk stanowi natka pietruszki. Oczywiście podstawa to karma CC i sianko.Charaktery mają zupełnie różne. Wełenka- czarna rozetka z rudą grzywką, jest bardzo ufna, podchodzi do rąk, ulega też często Łączce. Łączka- gładkowłosa kolorowa, jest dominująca i stara się rządzić, np. wygania Wełenkę z domku. Jednak jest bardziej bojaźliwa, przez to jest zazwyczaj druga przy misce i Wełenka może jej wyjeść przysmaki.
Łączka jest za to taką mięciutką kluseczką. Uwielbiam ją miziać

Będziemy obserwować czy się podzielą sprawiedliwie nowym M2.
 Będziemy obserwować czy się podzielą sprawiedliwie nowym M2.  

Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
 Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia

Dostają antybiotyk, probiotyk i wit. C. Łączka dodatkowo przekroczyła 1 kg i ma zaleconą dietę- mniej warzyw korzeniowych, podobno tuczą
 Dostają antybiotyk, probiotyk i wit. C. Łączka dodatkowo przekroczyła 1 kg i ma zaleconą dietę- mniej warzyw korzeniowych, podobno tuczą   . Okazuje się więc, że warzywa są tuczące, szczególnie burak, marchew, pietruszka. Dobrze, że ja tak dużo ich nie jadam
. Okazuje się więc, że warzywa są tuczące, szczególnie burak, marchew, pietruszka. Dobrze, że ja tak dużo ich nie jadam