Zmajstrowałem na stolarni dość zmyślny świnko-wózko-eko-domek i ciekawi mnie co o tym sądzicie. Może czegoś nie widzę a może macie jakieś sugestie.
Wstawiłem to w formie short na YT
https://youtube.com/shorts/jUrf6c_-HkI? ... BEPDMoS5Jx
Moderator: pastuszek

Niestety wszystko fajnie ale „akwarium” zabudowane z każdej strony bez przepływu powietrza to trochę straszny pomysł. Klatka dla świnek powinna być przewiewna chociażby z siatki po bokach.AMZD pisze: ↑21 maja 2025, 17:07 Witam
Zmajstrowałem na stolarni dość zmyślny świnko-wózko-eko-domek i ciekawi mnie co o tym sądzicie. Może czegoś nie widzę a może macie jakieś sugestie.
Wstawiłem to w formie short na YT
https://youtube.com/shorts/jUrf6c_-HkI? ... BEPDMoS5Jx
 DT: Norman i Dobrusia, Gizmo (kastrat)
 DT: Norman i Dobrusia, Gizmo (kastrat)Było pytanie o zdanie - jest odpowiedź. Według mnie i pewnie wielu innych lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie boków i przodu z siatki i tyle. Nie ma tu niczego niemiłegoAMZD pisze: ↑22 maja 2025, 16:00 Szyby po bokach są niższe niż ściany o prawie dwa centymetry, co pozwala na wymianę powietrza oraz od góry nie ma jakby jednej klepki co tworzy swego rodzaju komin, jakby było mało klapa jest dość luźna i też posiada szparę 5x60cm. Już nie wspominając, że przecież jest często otwierana
Nazywanie tego akwarium, to trochę niemiłe

Sosnowe, miejscami swierkowe. Dno klatki jest impregnowane olejem lnianym, wyścielone wiórami, wełną drzewną i słomą konopna. Prosiaki to siostry z jednego miotuzwierzur pisze: ↑24 maja 2025, 11:21 Hej. Fajny pomysł! To sosnowe? Brzozowe? U mnie z przodu są kratki, ale mam klatkę podobnej konstrukcji. Też drewniana rama i szkło. Kapitalne rozwiązanie z drzwiczkami. Nie przyszło mi do głowy. Czy dno jest czymś impregnowane? Nie nasiąka moczem? U nas szklana kuweta na spodzie, obawiałam się, że mi drewno zacznie gnić albo spleśnieje. Świnie prześliczne! To samce, czy samiczki? Pozdrawiamy.