Inka- ruda piękność

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

wawka7

Re: Inka- ruda piękność [Sztum]- rezerwacja dla wawka7 :)))

Post autor: wawka7 »

Aha zapomniałabym dodać, że oczywiście WIELKIE DZIĘKI DLA SILJE!!!!! :shakehands: :) Za wszystkie udzielone odpowiedzi, a było ich wiele i przede wszystkim za zorganizowanie całej adopcji, łącznie z bezpiecznym transportem :) Inka dojechała cała w swoim ulubionym kocyku :love: :świnka1: :buzki: Dzięki Renia :)

PS, z domku dochodzi tylko odgłos zajadania sianka przez Inkę, czyli jest nieźle :jupi:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Inka- ruda piękność - już w DS :)))

Post autor: silje »

:)
Dałam jej kocyk, żeby się bezpieczniej czuła. Jak świnki jadą we dwie, to im raźniej. Ona sama jechała, a jest bardzo płochliwa.

Odnośnie jedzenia, to hitem ostatniego sezonu poza siankiem jest oczywiście ogórek. Poza tym- jabłko,cykoria i sałata rzymska. No i trawa, ale już trochę ciężko zdobyć. Suszki też chrupała :) Na suchą karmę to ją może koleżanka namówi.

Imię oczywiście możecie zmienić ;)
U mnie trochę pusto bez Inki. Moja córka mówiła na nią łania, bo ruda i takie wielkie ma oczęta :love:
Na pewno będzie miała super u Was :D
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Ann

Post autor: Ann »

O widzę, że tu same super informacje :D Koniecznie prosimy o sprawozdanie z łączenia dziewczynek :D
wawka7

Łączenie świnek chyba okaże się długie i mozolne ale wierzę, że dziewczyny dadzą radę :) Inka wbrew pozorom ma wiele temperamentu w sobie hihi :laugh: ale cieszę się, że w końcu zmieniła status! :love: :jupi: i ma swoje zaszczytne miejsce w "im udało się pomóc" :D
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Takie spokojne i nieśmiałe toto było przez ostatnie dwa miesiące, a teraz cykać jej się zachciewa :shock:. Do tego na koleżankę, dla której miała być miła. Baby to jednak potrafią zaskakiwać :lol:
Ale liczę na to, że to minie, jak tylko Inka się przekona, że ta druga wcale jej z miski nie wyje wszystkiego. Do tej pory pewnie musiała walczyć z innymi świnkami o jedzenie, o miejsce i o wszystko właściwie.
Trzeba czasu, cierpliwości i będzie ok :fingerscrossed:
Czekam na dalsze (oby jak najlepsze)wieści :D
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Post autor: Skiti »

Gratuluję adopcji :) Z czasem na pewno będzie coraz lepiej. Przyzwyczają się do siebie i świata nie będą poza sobą widziały :love:
wawka7

Inka na razie nie ma ochoty na koleżeństwo więc damy jej więcej czasu :love: może kiedyś w przyszłości :) na razie ma dużo miłości i pysznego jedzonka :świnka1: :buzki: och ta Inka :laugh:
Ann

Post autor: Ann »

No nie, co te panny :nono: nie chcą w zgodzie żyć? :>
wawka7

Nie chcą :argue: Inka chyba jest tą dominującą i jak zaatakowała Jessie to ta niestety ale musiała się bronić i wywiązała się niezła bójka :nono: ale damy Ince więcej czasu, na razie jest już duży postęp, coraz częściej przebywa poza swoim domkiem i nie ucieka przed każdym :) nie zgrzyta już tak często ząbkami i jedzenie je przy misce, a nie tak jak do tej pory, że porywała je i chowała się z nim do swojego domku :) myślę, że jesteśmy na dobrej drodze :) :świnka1: widocznie jest im dobrze tak jak jest, że każda ma swoje królestwo i najważniejsze dla Inki - własną michę pełną pysznego jedzonka! :yahoo:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

No to faktycznie są postępy :D
U mnie, jak chciałam oko nacieszyć piękną rudą Inką, to musiałam długo stać nad klatką w bezruchu, aż ona pomyślała, że dawno mnie nie ma. Wtedy wchodziła i robiła obchód po klatce :) I tak sobie wtedy myślałam, czy kiedykolwiek będzie tak, że przestane się bać i chować przed ludźmi.
Przyjrzeć się świństwu można było tylko na rękach, ale nie za długo, bo bardzo była wylękniona.
Zatem nie dała mi żadnych powodów, abym mogła choćby podejrzewać, że ma zapędy na dominantkę. Pełne zaskoczenie!
Może jeszcze kiedyś się dogadają. Może na wybiegu chociaż.
Pozdrawiam serdecznie :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”