Polipropylen kanalikowy - gdzie i jaki kupić?

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

Acinetobacter

Re: Polipropylen kanalikowy

Post autor: Acinetobacter »

Nie kupiłam pleksy, tylko poliwęglan komorowyObrazek
jest on trochę twardszy niż polipropylen, ale to na jego korzyść, a kuweta sprawuje się świetnie Obrazek
Andzia

Post autor: Andzia »

Ja jeszcze nie trafilam na poliweglan komorowy :think:
byl zwykly i ciezki jak słon :szczerbaty:

dalas rade to przyciac,ladnie sie zagina na kuwete?
Acinetobacter

Jak widać na zdjęciu powyżej daje się przycinać i zginać tylko trochę siły trzeba :D ale dałam rade sama bez pomocy męża :lol:
Catarinha

Post autor: Catarinha »

A nie połamało się przy zginaniu? :think: Bo wygląda to na dość sztywny materiał, PP jednak jest bardziej elastyczny.
Po pół roku użytkowania kuwety z PP mogę powiedzieć jedno - masakra, żeby po umyciu wytrzepać wodę z kanalików! :lol:
Acinetobacter

Rzeczywiście jest dość sztywny, ale po mimo tego że złożyłam go na pół celem przewiezienia do domu to nie pękło. Robiąc kuwetę zastosowałam się do instrukcji na tej stronie http://www.guineapigcages.com/howtometric.htm. Wszystko poszło gładko .Jak tylko skończę robić całą klatkę to wrzucę jakieś fotki :D
odeta89

Post autor: odeta89 »

Catarinha pisze:A nie połamało się przy zginaniu? :think: Bo wygląda to na dość sztywny materiał, PP jednak jest bardziej elastyczny.
Po pół roku użytkowania kuwety z PP mogę powiedzieć jedno - masakra, żeby po umyciu wytrzepać wodę z kanalików! :lol:
szufelka na boby, mokre chusteczki do tyłka, suche chusteczki i jazda :lol:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Acinetobacter pisze:Nie kupiłam pleksy, tylko poliwęglan komorowyObrazek
jest on trochę twardszy niż polipropylen, ale to na jego korzyść, a kuweta sprawuje się świetnie Obrazek
A jakiej grubości? http://www.castorama.pl/katalog-produkt ... j/p/6.html któryś z tych masz?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Catarinha

Post autor: Catarinha »

odeta89 pisze:szufelka na boby, mokre chusteczki do tyłka, suche chusteczki i jazda :lol:
Chyba, że tak, ja zawsze w wannie myję i wypłukuję dokładnie wodą. Która potem włazi do każdego kanalika :glowawmur:
Acinetobacter

Dzima pisze:
Acinetobacter pisze:Nie kupiłam pleksy, tylko poliwęglan komorowyObrazek
A jakiej grubości? http://www.castorama.pl/katalog-produkt ... j/p/6.html któryś z tych masz?
Ja mam ten 4mm i jestem zadowolona bo jest na tyle giętki że można wyginać i na tyle twardy ze się nie polamie
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Czy ogłoszenie nadal aktualne? Proszę o potwierdzenie, inaczej jutro wieczorem temat zostanie skasowany.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”