Dama [Motycz k/Lublina] w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Mała krówkowa Dama [Motycz k/Lublina]

Post autor: Cynthia »

Iceberg1976 pisze:brzuszysko jest takie, że jak wyjdą z niego 4 sztuki to się wcale nie zdziwię :mrgreen:
Żeby były zdrowe, niezależnie od ilości... Ale dwa by wystarczyły... Jak wszystkie te baby się porozsypują po 4-6 sztuk, to będzie sajgon :nie_powiem:
DUSIA

Post autor: DUSIA »

Na zdjęciach tego tak nie widać, ale brzuszysko faktycznie ogromny, więc Iceberg może mieć rację.
Poza tym, świnka fantastyczna, nie mogę się nią nacieszyć. Jak wkładam żarcie do klatki (średnio co 2 godziny) z domku najpierw wysuwa się nos, który węszy na około, a później wytacza się świnka. Cudnie to wygląda. I jeszcze ciekawostka. Dama ma jedno oczko niebieskie, to po białej stronie pyszczka, a drugie jest ciemne. :love:
Laraine

Post autor: Laraine »

DUSIA pisze:Dama ma jedno oczko niebieskie, to po białej stronie pyszczka, a drugie jest ciemne. :love:
:love: odd eye, uwielbiam! :love:
guitargirl

Post autor: guitargirl »

Zakochałam się :love:
Gosława

Post autor: Gosława »

Jeśli nie ma przeciwwskazań to poproszę o zrobienie filmiku.

Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

I jak tam? Świnek przybyło?? :szczerbaty:
DUSIA

Jeszcze nie, ale jak panna wychodzi z domku to słychać, że szura o niego bokami. Domek całkiem spory, wejście też... Zastanawiam się czy go jej nie zabrać zanim się zaklinuje. :think: . Może to i moja wina, bo posiłki dostaje dość regularnie. Tak mniej więcej co 2 godziny :szczerbaty: . O ilościach nie napiszę, bo raz, żeby nie było, że jej wyliczam, a dwa, że przerażenie człowieka ogarnia :laugh: . Żartuję, bardzo się cieszę, że tak jej apetyt dopisuje, niech dziewczyna sobie nadrabia wszystkie zaległości
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Ja za 8 dni zabiorę jej kumpelki z ogródków. Wór CN już przygotowany, sianko jest. Mogą pochłaniać :ok:
guitargirl

Post autor: guitargirl »

A może jakieś nowe zdjęcia najpiękniejszej świnki świata? Strasznie mi się podoba jej umaszczenie i mantruję w kółko "nie mogę mieć kolejnej świnki". Strasznie sympatycznego pysia ma :)
DUSIA

GG proszę bardzo. A tak na marginesie, nie ciekawi cię dlaczego dostała imię Dama? :laugh:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niestety przy powiększaniu zdjęć uciekło trochę jakości
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, 22:57 przez DUSIA, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”