Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka+Glo

Post autor: Natasza »

Balbinkowo dzieki za info:)jutro ide do ortopedy boona mnie leczyla od dnia wypadku i najwyzej skieuje mniedalej :) tylko zastabawiM sieczy to jest wynikik wypadku czy np tego ze mam skolioze . bo na opini rezonansh bylo;stAn po urazie .i bylo cos z lordoza a skrecony kregoskuo to niby odksztalcenie lordozy.... Zielona jestem ;) a co do tarc,ycy to mM souchnieta szyje z jednej strony... Ciekawe oby leki starczyly
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Nataszko lordoza szyjna, potem kifoza piersiowa i lordoza lędźwiowa to naturalne, fizjologiczne krzywizny przednio-tylne naszego kręgosłupa, które powinny być uformowane po to m. in. aby pełnić funkcje amortyzacyjne. W momencie gdy któraś z tych krzywizn jest spłaszczona nie ma zachowanych tych funkcji i mogą występować bóle głowy i inne dolegliwości, w zależności od tego na jakim poziomie powstał problem.
Skoliozy to skrzywienia boczne kręgosłupa. W zależności od tego czy są skompensowane (jest drugie wygięcie w przeciwną stronę) oraz jak wielkie jest to skrzywienie ( w stopniach) -dolegliwości mogą występować lub nie.
Tarczyca to już nie moja bajka, ale jeśli rzeczywiście nie ma guzków to leczenie farmakologiczne powinno wystarczyć. Odsyłam do lekarzy konkretnych specjalności. Pozdrawiam i trzymam kciuki!!! :buzki:
Ann

Post autor: Ann »

Natasza trzymamy w takim razie kciuki za Twoje zdrówko :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

jeśli chodzi o tarczycę i w ogóle hormony to przede wszystkim trzeba znaleźć dobrego endokrynologa..

czyli o tyle się to wszystko przydało, że w badaniach Ci te problemy wyszły i możesz zacząć się na to leczyć.

I też nie rozumiem jak niektórzy mogą za zwierzątka domowe uznawać tylko psy i koty..
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

No tarczyca . . w tym tyg badanie krwi a co do mojej lordozy :lol: to ortopedka powiedziała, że jak najbardziej te reczy , które wyszły na rezonansie mohgą byc wynikiem wypadku ale zdarza się taka wada wrodzona. I teraz będzie przepychanka z ubezpieczycielem sprawcy, bo on bedzie chciał udowodnić że taka moja uroda, byle by nie zapłacić więcej a ja że to skutek wypadku. Nie byłam leczona wcześniej a problemy z szyją i tym argumentem będzie wojował prawnik. Jeśli nie, to spotykamy się w sądzie. Balbinkowo znasz może ćwiczenia Makkenziego czy jakoś tak> bo mam skierownko żeby sie ich nauczyc a potem mam do końca życia sama sobie je ćwiczyć 8-)

Póki co non stop w robocie za 2 dni powinno byc wolne więc na pewno obcykam te moje gołe smrodeczki :love:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Tak, ćwiczenia McKenziego są super na problemy z kręgosłupem i ich następstwami. Musisz znaleźć terapeutę z certyfikatem ukończenia takowego kursu, bo jak nie ma to nie idź tam. Są to ćwiczenia dostosowane indywidualnie do pacjenta, do jego objawów i problemów, więc jak najbardziej polecam :like:
Ja się specjalizuję w dzieciach to za wiele ci nie podpowiem, ale na pewno w Opolu znajdziesz terapeutów z ukończonym kursem McKenziego :D
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Zafarbowałam dzisiaj włosy :shock: zaszlałam . . . a tymczasem w biedronce jest arbuz w promocji za 2,99 / kg ! także wzięłam smordkom i Gloria też ucieszona bo chyba w życiu nie jadła to dałam jej na spróbowanie. Doba ma za mało godzin a ja za dużo zwierząt. Świniaki posprzątane , nakarmione - juro obcinamy pazurki, królik dopiero do roboty a jaszczuki - Gacuś został wymyty środkiem na te paskudne roztocza, i wsadzony do nowego terrarium, niestety bez swoich roślinek i konarka bo też muszą byc odkażone . . . lecimy ogarniac dalej a jutro cykniemy :photo: :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Natasza pisze: a tymczasem w biedronce jest arbuz w promocji za 2,99 / kg ! także wzięłam smordkom i Gloria też ucieszona
Ale będziesz miała powódź w domu jak wszystkie zaczną sikać po arbuzie :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

na tym pierwszym to jakiś mistrz Yoda wyszedł, względnie E.T. w przebraniu :szczerbaty:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”