Je cokolwiek sama czy nic? Namów rodziców, musicie z nią iść do weterynarza i już. Chyba najlepiej tam do Gdyni.Davids pisze:Świnka nakarmiona !!!!! Zrobiła nawet bobka był śliski i jagby wypełniony powietrzem mam nadzieje ,że na początek nie za dużo dałam lub nie za mało....do weta jutro namuwić rodziców ? Nie są zbyt chętni....jutro goście przyjeżdżają.....mamy 1samochód taty ,a dla niego szkoda pieniędzy na małą świnke...
BŁAGAM POMOCY
Moderator: Dzima
Re: BŁAGAM POMOCY
-
- Miejscowość: okolice Gliwic
- Kontakt:
Dokarmiaj co 3 godziny.Jak je to karm.Ja miałam juz dużo świnek na ręcznym karmieniu i kazda jadła inne porcje.A miałam 6 potrzebujących świnek co potrzebowały dokarmiania.Nie odpuszczałam co 3 godziny karmiłam.Układ pokarmowy cały czas pracował.Bo jak są zbyt duże przerwy w karmieniu to pojawiają się wzdęcia.
Będe wstawać ,a kupki są bardzo miękkie ,ale jest ich z 10.Sama je ,ale bardzooo mało mama na weta się nie zgadza i mówi żebym tych bzdur w internecie nie czytała....
-
- Kontakt:
Co do Twojej mamy nie będę się wypowiadać.Dokarmiaj.Napisz może do kogoś z jasnozielonych .Może lepiej oddać świnkę.Tobie na niej zależy ale bez weterynarza jej nie wyleczysz.A na to potrzeba pieniędzy.Ja bym ja wzięła ale nie mam jak za daleko.
W poniedziałek pojde do dobrego weta sam bym poszedl teraz bo mamboszczednosci ile to moze kosztowac taka wizyta? świnka ma sie lepiej skacze .Tylko co mogą oznaczać bobki świnka je ale to co lubi (smakołyki).Aktualnie troche je z miski.Zmienie jej karme na taniszą (bo tylko ją w miare lubi).Nie jest osowiała.Jutro też podać espumisan ?Przez 2lata nie chorowała a teraz akurat w święta jak jutro się nie poprawi to zadzwonie do weta lub mame zmusze
Niezależnie od stanu w pon jedzie do Gdyni do polecanych lekarzy. jest lepiej
Ponowie pytanie Co mogą oznaczać miękkie bobki ?
Waga: 856g

Waga: 856g
-
- Kontakt:
Espumisan nie zaszkodzi.No miękkie kupy świadczą o tym ze za mało je twardego pokarmu a więcej zielonki.Z obserwacji wiem ze świnki czasem nie jedzą twardego jedzenia z osłabienia.Bo nie maja siły.Ci do ceny wizyty nie raz płaciłam 20 zł czasem 150 zalezy co weterynarz będzie jej robił.Co zastosuje.Jakie badania zleci.Weterynarz będzie wiedział co robic na forum jej nie wyleczymy.
Dlaczego ona nie je suchej karmy (tylko ja ją dokarmiam) ?
Z kąd się wzioł taki stan zdrowia ?
Z kąd się wzioł taki stan zdrowia ?
Vitakraft Premium Menu Vital kupiłem te ,bo w sklepie nie było VL Cavia Nature.Może po prostu nie lubi swojej karmy ?
-
- Kontakt:
Przyczyny nie jedzenia suchej karmy mogą być różne.Moje świnki jak zaczynają chorować pierw odrzucają granulat potem sianko na końcu zielonkę i niestety zaczyna się ręczne karmienie.A siano je?ona chudnie czyli ewidentnie jest chora.