Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: Asita »

A idźcie wy z trupami :? Mi to nawet taki skafander by nie pomógł...a jeszcze jakbym se w środek nahaftowała to byłby trup ze mnie......... :?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Izma

Post autor: Izma »

Tak zupełnie serio to jak już się stanie z tym twarzą w... twarz to wcale nie jest strasznie. Ciekawość wygrywa :D
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Izma pisze:Tak zupełnie serio to jak już się stanie z tym twarzą w... twarz to wcale nie jest strasznie. Ciekawość wygrywa :D
Wierzę na słowo :lol:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

balbinkowo pisze:
Izma pisze:Tak zupełnie serio to jak już się stanie z tym twarzą w... twarz to wcale nie jest strasznie. Ciekawość wygrywa :D
Wierzę na słowo :lol:
:rotfl:
maleńka

Post autor: maleńka »

Ja bym tak pewnie miała. Pamiętam że jak byłam dzieckiem to moja ś.p. prababcia umarła. I moja babcia szła do kapliczki się pomodlić, a ja z nią, a że to było przed pogrzebem to prababcia była w tej kapliczce w kostnicy. Z tym że do tej ostatniej modlitwy można było tam podejść do niej i ją ostatni raz zobaczyć. No to że wszyscy podchodzili to ja też, nie rozumiałam że ona nie żyje. Prababcia lubiła cukierki a ja chciałam jej zanieść i odpakowałam jej tego cukierka i włożyłam do buzi :ups: Ale dotknęłam jej ręki i rozpłakałam się bo była lodowata i lekko niebieska. :nie_powiem: To była taka trauma potem, bo nie wiedziałam co się jej stało i bałam się że jak zasnę to też będę niebieska i zimna :roll:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja nie byłam w stanie podejść do trumny z babcią, mimo że byłam dorosła i dokładnie rozumiałam sytuację. Chciałam żeby dla mnie na zawsze była żywa we wspomnieniach...
maleńka

Na szczęście dzisiaj nie wspominam już tego aż tak okropnie, wtedy nie wiedziałam co się stało i przeżywałam to bardzo. Dziś pamiętam prababcię jak chodziła po domu ( miała bardzo zaawansowanego alzheimera i czasem miała jakieś przebłyski świadomości ) ze swoimi ulubionymi cukierkami i wciskała papierki do doniczek z kwiatkami, a potem jak babcia sprzątała i się zastanawiała kto to tam wrzucił to prababcia śmiała się jak małe dziecko :)
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Dokładnie! Ja trochę z innej perspektywy (jako technik wet.) więc nie bardzo mogę mówić o spotkaniu twarzą w twarz ;) Bardzo lubię sekcję, operacje, zszywanie jakiś ran itd. Na zajęciach mieliśmy kiedyś psa powypadkowego sprzed 3 dni, który nie był zamrożony bo nie dalibyśmy później rady go pokroić. Zapach był "nieziemski" biorąc pod uwagę, że to był czerwiec a on te 3 dni leżał u naszej pani weterynarz w garażu :102:
Dortezka co do inseminacji, bydła i sprawdzania cielności nigdy nie pomyl dziurek! Na drugim roku mieliśmy zajęcia terenowe i pojechaliśmy zbadać duże stado bydła mięsnego (generalnie dzikie i nie przyzwyczajone to kontaktu z ludźmi). W mojej grupie było dwóch chłopaków i jednej z nich jako pierwszy chciał zbadać krowę pod kątem cielności (wsadzenie ręki w odbyt i przez prostnicę wyczucie macicy). Oczywiście jak to na kolegę przystało wsadził rękę nie do tej dziury co trzeba było. Nie muszę mówić, że krowa mało co nie rozwaliła poskromu :lol:
Obrazek
maleńka

To musiało być zabawnie :lol:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Do końca roku wszyscy się z niego śmiali :szczerbaty: