BŁAGAM POMOCY
Moderator: Dzima
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: BŁAGAM POMOCY
raczej 1/4 tabletki...
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
nie podawalam juz dawno wegla, takze dzieki za korekte 

Dziękuje za pomoc wszystkim.
Świnka dostała węgiel potem obrażona w klatce zaczeła się myć.Niesmakowało jej
Świnka dostała węgiel potem obrażona w klatce zaczeła się myć.Niesmakowało jej

Dziśaj poszłem do zoologicznego po inną karme i kolbe(musze ją podtuczyć
).
Świnka prze szczęśliwa słychać tylko chrupanie

Świnka prze szczęśliwa słychać tylko chrupanie

- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
no to super
pamietaj ze wizyta u weterynarza i tak jest niezbedna

Jutro jade do Gdyni do jednego z polecanych przez Stowarzyszenie weterynarzy z Gdyni 

Dobrze słysze kolby ? Ja swojej żadnych nie podaje ze względu że wiekszośc ma w swoim składzie cukry i zboża których nie powinny jęśc świnki. A moja i tak jest wybredna i by tego nie tkneła nawet, na zielonym się pozna czy pryskane czy ekologiczne i byle czego nie zje.
Cos mi się wydaje że umnie też będzie dokarmianie, coś mi od wczoraj jakies miekkie bobki robi i nie ma apetytu.
O smekcie na biegunkę jeszcze nie słyszałam (konsultacja telefoniczna będzie pewno
- taniej wychodzi jak wizyta), ale u nas to ciągle to samo wizyty co najmniej raz w miesiącu to juz mi sie naprzykszyło jezdzic z tym samym jak i tak leki bez recepty mozna kupic. Zazwyczaj po kilku dniach przechodzi a jak nie chce to do weta.
Co do wagi to od razu jej nie nabierze, moja z kilka miesięcy nabierała swoje 840 z 560 (beaphar care plus - na podtuczenie), a jadła normalnie dużo.

Cos mi się wydaje że umnie też będzie dokarmianie, coś mi od wczoraj jakies miekkie bobki robi i nie ma apetytu.
O smekcie na biegunkę jeszcze nie słyszałam (konsultacja telefoniczna będzie pewno

Co do wagi to od razu jej nie nabierze, moja z kilka miesięcy nabierała swoje 840 z 560 (beaphar care plus - na podtuczenie), a jadła normalnie dużo.
-
- Miejscowość: okolice Gliwic
- Kontakt:
Co u świnki.Co stwierdził weterynarz?
Weterynarz kazał zrezygnować z dokarmiania (aby zęby nie podrosły) 3 razy dziennie świnka ma dostawać 1ml espumisanu dostała zastrzyk w pupe z lekami rozkurczowymi i jeszcze jakiś w okolice szyi (zapomniałem co ) przy tym oczywiście tyle pisku.
Przy sprawdzaniu zębów oczywiście pogryzła panią
W środe mamy iść na rentgena chce zobaczyć jak w brzuchu układa się powietrze.Kazała znów zmienić karme na VL i podawać więcej ziół.Kiedy się dowiedziała że dostaje trawe powiedziała ,że nie dawać ,bo wzdymające zdziwiło mnie to ,bo nigdy otym nie słyszałem.Co do kolb to też nie je 
Przy sprawdzaniu zębów oczywiście pogryzła panią