BŁAGAM POMOCY

Biegunki, zatwardzenia, wzdęcia, zapalenie jelit, nieprawidłowa waga;

Moderator: Dzima

Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: BŁAGAM POMOCY

Post autor: porcella »

raczej 1/4 tabletki...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Davids

Post autor: Davids »

Świnka jest stale dokarmiana.
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

nie podawalam juz dawno wegla, takze dzieki za korekte :meeting:
Davids

Dziękuje za pomoc wszystkim.
Świnka dostała węgiel potem obrażona w klatce zaczeła się myć.Niesmakowało jej :szczerbaty:
Davids

Dziśaj poszłem do zoologicznego po inną karme i kolbe(musze ją podtuczyć :)).
Świnka prze szczęśliwa słychać tylko chrupanie :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

no to super :peace: pamietaj ze wizyta u weterynarza i tak jest niezbedna
Davids

Jutro jade do Gdyni do jednego z polecanych przez Stowarzyszenie weterynarzy z Gdyni :102:
ilona__wwy

Post autor: ilona__wwy »

Dobrze słysze kolby ? Ja swojej żadnych nie podaje ze względu że wiekszośc ma w swoim składzie cukry i zboża których nie powinny jęśc świnki. A moja i tak jest wybredna i by tego nie tkneła nawet, na zielonym się pozna czy pryskane czy ekologiczne i byle czego nie zje. :D
Cos mi się wydaje że umnie też będzie dokarmianie, coś mi od wczoraj jakies miekkie bobki robi i nie ma apetytu.
O smekcie na biegunkę jeszcze nie słyszałam (konsultacja telefoniczna będzie pewno :lol: - taniej wychodzi jak wizyta), ale u nas to ciągle to samo wizyty co najmniej raz w miesiącu to juz mi sie naprzykszyło jezdzic z tym samym jak i tak leki bez recepty mozna kupic. Zazwyczaj po kilku dniach przechodzi a jak nie chce to do weta.
Co do wagi to od razu jej nie nabierze, moja z kilka miesięcy nabierała swoje 840 z 560 (beaphar care plus - na podtuczenie), a jadła normalnie dużo.
Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt:

Post autor: Ameba »

Co u świnki.Co stwierdził weterynarz?
Davids

Weterynarz kazał zrezygnować z dokarmiania (aby zęby nie podrosły) 3 razy dziennie świnka ma dostawać 1ml espumisanu dostała zastrzyk w pupe z lekami rozkurczowymi i jeszcze jakiś w okolice szyi (zapomniałem co ) przy tym oczywiście tyle pisku.
Przy sprawdzaniu zębów oczywiście pogryzła panią :szczerbaty: W środe mamy iść na rentgena chce zobaczyć jak w brzuchu układa się powietrze.Kazała znów zmienić karme na VL i podawać więcej ziół.Kiedy się dowiedziała że dostaje trawe powiedziała ,że nie dawać ,bo wzdymające zdziwiło mnie to ,bo nigdy otym nie słyszałem.Co do kolb to też nie je :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ pokarmowy”