Puchate Siły Tormund chory

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Re: Puchate Siły

Post autor: Siula »

Oj wzruszająca bidulka :buzki: , zagoi się, zarośnie i będzie dobrze. Trzymajcie się :buzki: :buzki:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

eeee tam, nie użalać się nad nią! To chwilowy zanik urody - ale podejrzewam, że jej organizm wie, że już się nic nie paprze w oczodołach, więc jest w dobrym humorze. No i ona sama nie ma szans się zobaczyć, a koleżeństwo z klatki co najwyżej powie, że pachnie czymśdziwnym.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Polena
Miejscowość: Warszawa/Kanie
Kontakt:

Post autor: Polena »

Dopiero zajrzałam na Twój wątek @sosnowa. Dioptria wygląda kropka w kropkę jak Razkolnikow w jej wieku! :O Czy ona nie jest przypadkiem po Wokulu?
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

widok znajomy ten coś mi przypomina :)

za dwa tygodnie już jej czacha zarośnie trochę i będzie dobrze :buzki:
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

sosnowa pisze:Chcecie, macie.
Obrazek
Normalnie, mamuciątko...! :love: :rotfl:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Famtycznie mamuciątko.
polena tak, to córka Halucynacji po Otiku i Wokula. Bardzo bliska rodzina, wręcz siostra bardzo przyrodnia. On też był taki wielki? Bo ja nie mam porównania, Kresyda była specjalnej troski i drobniutka.
Awatar użytkownika
Polena
Miejscowość: Warszawa/Kanie
Kontakt:

Post autor: Polena »

Właśnie zawsze mi się wydawało, że CH są duże, ale Razkolnikow jest bardzo drobny, waży kilogram z hakiem w wieku półtora roku, chociaż to taka świnia bardzo ładnej i solidnej budowy. Trochę się nawet tym denerwowałam, ale Zosia mi mówiła, że i Wokul, i Benita (czyli mama) też ważą podobnie :D Także pewnie trafiła Ci większa sztuka :D
Uwielbiam to, że od czasu do czasu rodzą się takie klony Otika :D Razkolnikow urodził się zupełnie biały. Nawet na zdjęciu w rodowodzie wygląda jak śnieżynka :) Dopiero po kilku tygodniach tak się wybarwił, że wyglądał jak klon dziadka. Chociaż podobno jest "lepszy", ale ja nie ogarniam tych hodowlanych standardów. Wierzę Zosi na słowo :D
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Nasza Dioptria jest lila foxem, nie otterem jak Otik, czyli ma znaczenia nie beżowe, ale białe. W związku z tym lila wygląda, jakby się przykurzyła :mrgreen:
No wielka jest baba niesamowicie i ma świetny charakter, tylko się nie nadaje do nawiedzania chorych. Inne sobie z Otonką grzecznie posiedziały, a ona wparowała jej agresywnie do kapciocha i zaczęła brutalną rewizję. Co masz w tyłku? A w oku? Co tak pachnie? Masz coś jeść? Co tak dziwnie wyglądasz? Co masz w tyłku? Zaraz ta wizyta dobiegła więc końca. Innym głupim zwyczajem Myszowatej jest głośna, na szczęście, konsumpcja podkładu. Burakura usłyszała, zerwała się z łóżka i przeciwdziałała.

Niestety Apa ma nogi czerwone i tyle. Patrząc na nią siedzącą ze zrezygnowaniem w misce z manusanem stojącej na stole w salonie, że tak powiem, przypomniałam sobie upiorną i groteskową wyliczankę "siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu, przyszedł duch, babę w brzuch, baba fik a duch znikł", której się jako dziecko nie wiedzieć czemu okropnie bałam. I się zaprodukowałam "Siedzi świnia na talerzu, moczy nogi jak należy. Duża świnię pilnowała i cykorią częstowała. Podo się zestresowało i ... wykitowało". Można stosować jako zaklęcie, mam nadzieję.
Ronek
Kontakt:

Post autor: Ronek »

U mnie było"baba w krzyk a duch znikł". Ale przeróbka na potrzeby świńskie cudna.
DS:Matka Venda i Córka Via
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =62&t=5422
Ronek [*2004] Grubcia [*2020] Volta [*2020]
DT im. Grubci: Julek, Pszczoła, Rudosław i Płochacz, Mercedes i inne
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

sosnowa a może na podo spróbujesz tego co ja u Nutki stosowałam? Zobacz po zdjęciach jak szybko zaczęło schodzić.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”