Alfie & Crispy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Alfie & Crispy

Post autor: martuś »

Ja adoptowałam Tolę jak Nala z Nutką miały 5 lat. Bałam się, że jedna z nich odejdzie a druga na starość zostanie sama.
Obrazek
alvantis

Post autor: alvantis »

martuś pisze:Ja adoptowałam Tolę jak Nala z Nutką miały 5 lat. Bałam się, że jedna z nich odejdzie a druga na starość zostanie sama.
woo to starsze panienki, u mnie max świnki dożyły 5 lat właśnie, nie więcej bo ciągle coś, mam nadzieję że aktualni panowie jeszcze będą żyć a żyć, i zdrówka dla twoich :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Sobowtór Twojego Alfiego miesiąc temu skończyła 7 lat więc wszystko przed Wami :love:
Obrazek
alvantis

a no coś widziałam, dobrze się trzyma!
alvantis

przybywam z dobrymi wieściami iż Alfie nie był jednak chory i charczenie było tylko chwilowe, widocznie wpadło mu coś do nosa bo nie ma już śladu bo tych dźwiękach, już na następny dzień zniknęły i nie wróciły później więc do weterynarza nie poszłam, apetyt jest ten sam, waga nie spada
oboje strasznie urośli w ciągu tych nie całych 3 miesięcy pobytu u mnie
ostatnio świnie zmieniły się w psy bo co siedzę z nimi na wybiegu to podbiegają i ciągną za sznurki od moich spodenek i się ze mną siłują :laugh:
za dwa miesiące czeka nas też przeprowadzka na nowe mieszkanie ale nadal nie zmieniam miasta a później jak finanse pozwolą i ocenię jak dużo miejsca na nowym pokoju mogę poświęcić chłopakom zabiorę się za ogarnianie większej klatki, oni i tak będą mieć większy luksus ode mnie bo mi zostanie przydzielony na początek materac, poduszki i kołdra ale nie narzekam :lol:
a z złych wieści mam taką iż nadal pracy jak nie było tak nie ma, już chyba z 20 cv poskładałam w ciągu miesiąca i ciągle składam nowe :roll:
alvantis

zaktualizuję wam informacje dotyczące wagi chłopaków
wszem i wobec ogłaszam iż Alfie jest już jedną łapą na linii 1000g gdyż waży 909g
Obrazek

Crispy za to waży 666g
Obrazek
i na osłodzenie wieczoru
Obrazek
a z prywatnych info, mam już pracę, dziś przeżyłam w niej pierwszy dzień i jak na razie jest super :102:
piju

Post autor: piju »

No, piekna waga.
A dla Ciebie gratulacje z okazji znalezienia pracy. Bedziesz miala wiecej kasy... na prosiaki :laugh:
alvantis

piju pisze:Bedziesz miala wiecej kasy... na prosiaki :laugh:
prawda, po przeprowadzce we wrześniu, dostaną nową klatkę a potem się będę rozglądać za jakimiś luksusami do klatki :lol:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

I jak w pracy? żyjesz? :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Crispy jaką ma wagę :twisted: :lol:

Gratuluję znalezienia pracy :shakehands:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”